Γεμιστά ρεζερβέ έχετε ξανακούσει; Ο Κίτσουλας κάνει δύο ταψιά κάθε μέρα και το ένα έχει φύγει πριν ακόμα βγει από τον φούρνο. Κρατημένο. Δεν είναι όμως και μεγάλο το πρόβλημα γιατί στο ιστορικό μαγειρείο του Χαλανδρίου που κρατάει από το 1946, με έναν σπάνιο τρόπο το ένα φαγητό είναι πιο απολαυστικό από το άλλο. Αν δεν προλάβεις τα γεμιστά μπορεί να προλάβεις εκείνο το λεμονάτο-λουκούμι με πατάτες και μπόλικο ζουμί.
Αν οι ονομαστοί του, πλούσιοι, λαχανοντολμάδες έχουν τελειώσει, το μαρουλένιο αρνάκι φρικασέ θα σώσει και θα παρασώσει την κατάσταση. Αλλιώς θα φας εκείνο το παστίτσιο-πολυκατοικία με γεύση κατευθείαν από γιορτινά τραπέζια των παιδικών χρόνων, το κοκκινιστό με την παχιά σάλτσα και τις τηγανητές πατάτες σε στικ αλά Abreuvoir. Και τα λαδερά – κεφάλαιο από μόνα τους. Μελωμένα λαχανικά σε γυαλιστερές βαθυκόκκινες λίμνες που θες σχεδόν να βουτήξεις με το κεφάλι.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr