Σμυρναίικα γλυκά: 5 συνταγές βουτηγμένες στο σιρόπι

Σμυρναίικα γλυκά: 5 συνταγές βουτηγμένες στο σιρόπι

Βούτυρο γάλακτος, σιρόπια, ξηροί καρποί, ζύμες και πολλή φροντίδα: τα γλυκά της Σμύρνης είναι γιορτινά, ευπαρουσίαστα, έχουν περίεργα ονόματα και μοναδική νοστιμιά.

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάμεικτα ευρωπαϊκά και τουρκικά με οκάδες βουτύρου και ζάχαρης είναι τα σμυρναίικα γλυκά. Κιουνεφέ, σιμιγδαλένιοι χαλβάδες και φοινίκια (μελομακάρονα), αλλά και τα ανατολίτικα ισλί. Με τον καφέ πρόσφεραν πάντα κουλουράκια. Είναι γνωστό ότι ο βιομήχανος μπισκότων Ευάγγελος Παπαδόπουλος στην Καταστροφή επιβιβάστηκε σε πλοίο με προορισμό τη Μασσαλία. Το πλοίο έδεσε στον Πειραιά για ανεφοδιασμό και η οικογένεια βγήκε για να επισκεφτεί την πόλη. Όταν όμως στο καφενείο τού πρόσφεραν καφέ χωρίς κουλουράκι, σκέφτηκε ότι εδώ ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρόν και έμεινε στην Ελλάδα προς τέρψιν όλων των επόμενων γενεών.

Βρείτε τις συνταγές στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή