Το Λάζο, Κερατέα: Μια ταβέρνα με τοπική και εποχική κουζίνα

Το Λάζο, Κερατέα: Μια ταβέρνα με τοπική και εποχική κουζίνα

Το Λάζο είναι από αυτές τις ψαγμένες ταβέρνες των περιχώρων της Αττικής που εστιάζει στα τοπικά υλικά, από τα κρεατικά και τα μαναβικά μέχρι το λάδι

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κτίριο που φιλοξενεί την ταβέρνα Το Λάζο ήταν ένα εγκαταλειμμένο κτίσμα στην καρδιά της Κερατέας, σε περίοπτη θέση της κωμόπολης όμως, πάνω στον κεντρικό δρόμο που τη διασχίζει. Παλιό, πέτρινο, με φωτεινές τζαμαρίες και μεγάλο ατού την πίσω αυλή, που βλέπει σε χαμηλά σπιτάκια και στο παμπάλαιο εκκλησάκι του Αγίου Χαράλαμπου, ανέλαβε να το ξαναζωντανέψει ο νεαρός Χρήστος Τόλιας, Κερατιώτης με σαρακατσάνικη καταγωγή από την Οξυά των Αγράφων, ο οποίος το μετέτρεψε σε ένα από τα πιο όμορφα στέκια της περιοχής. Ξεκίνησε το 2020 και του πήρε σχεδόν ένα χρόνο να το συνεφέρει και να το κάνει μια όμορφη ταβέρνα-μεζεδοπωλείο νέας γενιάς και φιλοσοφίας. Οι σοβάδες ξύστηκαν για να αποκαλυφθεί η στιβαρή πέτρινη τοιχοποιία από κοκκινωπή ντόπια πέτρα, τα ξύλινα ράφια γυαλίστηκαν και τοποθετήθηκαν ξανά στους τοίχους, οι παλιές τζαμαρίες και η καγκελόπορτα συντηρήθηκαν και βάφτηκαν, η αυλή συγυρίστηκε διατηρώντας το χωριάτικο στυλ, οι γλάστρες γέμισαν γεράνια και μυρωδικά… Ο χώρος έλαμψε, ανακτώντας την παλιά ομορφιά του, και τον Ιούνιο του 2021 άνοιξαν οι πόρτες της σάλας και της αυλής.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή