Οι «Λευτέρηδες» των σουβλακιών: δοκιμάσαμε τα σουβλάκια όλων των Λευτέρηδων της Αθήνας

Οι «Λευτέρηδες» των σουβλακιών: δοκιμάσαμε τα σουβλάκια όλων των Λευτέρηδων της Αθήνας

Οι Λευτέρηδες το 'χουν με το σουβλάκι! Άλλος ο Λευτέρης της Ομόνοιας, άλλος της Νέας Σμύρνης και άλλος της Καλλιθέας. Και όλοι έχουν τους οπαδούς τους. Εμείς τους δοκιμάζουμε ξανά και βγάζουμε πόρισμα.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από τους 2 «Κώστηδες», που ίσως είναι από τα πιο γνωστά crash τεστ σουβλακιού που γίνονται στην Αθήνα, αποφασίσαμε να κάνουμε το crash τεστ των 4 Λευτέρηδων ή για την ακρίβεια των 3, 5 Λευτέρηδων. Αυτό γιατί το ιστορικό σουβλατζίδικο Λευτέρης ο Πολίτης στην Ομόνοια, που λειτουργεί από το 1952 στη Σατωβριάνδου έχει ανοίξει πριν από έναν χρόνο το αδελφάκι του στον πεζόδρομο της Ρόμβης, στο Σύνταγμα, και επειδή είναι νέο το αποκαλούμε μισό – σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να το υποτιμήσουμε. Ο δεύτερος «Λευτέρης» στη λίστα μας είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Λευτέρης της Νέας Σμύρνης, που λειτουργεί από το 1953, πιο παλιά στην οδό Ομήρου και τώρα πια ανακαινισμένος και ανανεωμένος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Ο τρίτος είναι ίσως ο λιγότερο γνωστός, ο Λευτέρης της Καλλιθέας, που λειτουργεί στην οδό Ξενοφώντος από το 1969. Εκεί ο παππούς Λευτέρης που είναι σήμερα 83, έρχεται καθημερινά στο μαγαζί για να πλάσει ο ίδιος τα μπιφτέκια και περάσει ο ίδιος σε καλαμάκια τα χοιρινά σουβλάκια.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT