Δοκιμάσαμε όλα τα ελληνικά αυγοτάραχα!

Δοκιμάσαμε όλα τα ελληνικά αυγοτάραχα!

Στην πιο νόστιμη γευσιγνωσία που έχουμε οργανώσει ποτέ, δοκιμάσαμε όλα τα ελληνικά αυγοτάραχα, σημειώσαμε το γευστικό τους προφίλ και τους ενδεδειγμένους τρόπους να τα απολαμβάνουμε

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αποκαλόκαιρο είναι η εποχή που αναπαράγονται οι μπάφες και τα άλλα ψάρια που δίνουν το αυγοτάραχο. Εμείς όμως δεν κρατιόμασταν να περιμένουμε τη φετινή σοδειά. Ψάξαμε να βρούμε όλα τα ελληνικά αυγοτάραχα που κυκλοφορούν στην αγορά λίγο πριν εξαντληθούν τα αποθέματα και μαζί με μια παρέα εκλεκτών σεφ τα δοκιμάσαμε και κρατήσαμε σημειώσεις.

Παρέα με τέσσερις σεφ – τον Θοδωρή Κασσαβέτη, τον Γιώργο Παπαζαχαρία, τον Θάνο Φέσκο και τον Φώτη Φωτεινόγλου-, τον σομελιέ Άρη Σκλαβενίτη και τον αρχισυντάκτη των γαστρονομικών εκδόσεων της Καθημερινής Άγγελο Ρέντουλα, μαζευτήκαμε στο εστιατόριο Delta στο ΚΠΙΣΝ. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε τους διαφορετικούς τύπους αυγοτάραχου και να τους συγκρίνουμε τον ένα δίπλα στον άλλο. Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 12 αυγοτάραχα, καθώς το καλοκαίρι κάποια αποθέματα έχουν τελειώσει και η καινούργια παραγωγή δεν έχει βγει ακόμη. Τα περισσότερα τυποποιημένα αλλά και ορισμένα από μικρούς παραγωγούς που δραστηριοποιούνται πιο ερασιτεχνικά. Δοκιμάζοντας, διαπιστώσαμε ότι πράγματι οι Μεσολογγίτες μάστορες με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους παράγουν τα πιο άρτια, εμπορεύσιμα αυγοτάραχα της χώρας, τα οποία και σας προτείνουμε.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT