Πάμε Καλλιθέα: 9 νόστιμες στάσεις για φαγητό και ψώνια

Πάμε Καλλιθέα: 9 νόστιμες στάσεις για φαγητό και ψώνια

Η Καλλιθέα κρύβει, για όσους έχουν όρεξη να την εξερευνήσουν, πολλές νόστιμες εκπλήξεις -από όστρακα και παστουρμάδες μέχρι γεωργιανό ψωμί και σπάνιες κρητικές λιχουδιές

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλήθεια είναι ότι δεν ακούμε συχνά «πάμε για φαΐ στην Καλλιθέα». Στις Τζιτζιφιές, την ιστορική ψαροσυνοικία της, όπου κάποτε βασίλευαν τα ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου, ναι, αλλά στην ίδια την Καλλιθέα, σχεδόν ποτέ. Πολλοί τη θεωρούν άσχημη, άλλοι αδιάφορη. Όποιος έχει όρεξη να την εξερευνήσει, πάντως, θα ανακαλύψει πολλά νόστιμα μυστικά. Η γαστρονομική επιρροή των προσφύγων –Πόντιοι στην αρχή και έπειτα άνθρωποι από τις πρώην σοβιετικές χώρες– που την έκαναν σπίτι τους ευθύνεται για μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες γωνιές της. Ξεκινώντας από την, σε αρκετούς άγνωστη, σκεπαστή αγορά τροφίμων, κάναμε βόλτα για ψώνια και σταματήσαμε για σνακ και μεσημεριανό σε πέντε αγαπημένα μας σημεία.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή