Αστέρια Michelin: Αλλαγές στο μισελενάτο τοπίο στην Αθήνα 

Αστέρια Michelin: Αλλαγές στο μισελενάτο τοπίο στην Αθήνα 

Ανακοινώθηκαν οι επιλογές του οδηγού Μichelin για την ελληνική πρωτεύουσα - 4 νέα αστέρια λάμπουν πάνω από την εστιατορική σκηνή της πόλης

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα Πέμπτη 29/9, λίγες μέρες μετά τη συμφωνία του Guide Michelin με τον ΕΟΤ, ανακοινώθηκαν τα εστιατόρια που ξεχωρίζει ο οδηγός στην Αθήνα. To πιο μεγάλο νέο είναι ότι το Delta Restaurant του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την πολυσυζητημένη δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου και του Γιώργου Παπαζαχαρία χτυπάει με τη μία δύο αστέρια − μαζί και ένα πράσινο αστέρι που δίνεται σε γαστρονομικές προτάσεις που κινούνται στον άξονα της αειφορίας.

Η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό κομμάτι της φυσιολατρικής φιλοσοφίας του ντουέτου, που κεντρίζει το ενδιαφέρον με πιάτα-οφθαλμαπάτες, όπως εκείνη τη χαρακτηριστική γαρίδα με το κεφάλι από καρότο και τις επιδόρπιες μέλισσες/πεταλούδες, με μια ιδιαίτερη ματιά στις ζυμώσεις και τις αναγνώσεις του άγνωστων υλικών. Το εστιατόριο ανεβαίνει μετά από ένα χρόνο λειτουργίας στην κορυφή της αθηναϊκής κατάταξης του «κόκκινου οδηγού» για το 2022.

Δυστυχώς βρίσκεται μόνο του εκεί στα ψηλά, καθώς η επί χρόνια διάστερη Σπονδή −γαστρονομικός θεσμός της Αθήνας− χάνει το ένα από τα δύο της αστέρια.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή