Στην κυψέλη: Πώς η λαιμαργία της αχερόντιας πεταλούδας την οδηγεί στον θάνατο

Στην κυψέλη: Πώς η λαιμαργία της αχερόντιας πεταλούδας την οδηγεί στον θάνατο

Μια ολόκληρη πλεκτάνη στήνει η αχερόντια πεταλούδα, που γνωρίσαμε στη Σιωπή των Αμνών, για να εισβάλει στο μελίσσι και να κλέψει το μέλι. Πέφτει, όμως, θύμα της λαιμαργίας της και στο τέλος οι μέλισσες παίρνουν το μέλι τους πίσω...

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O βραβευμένος από τον Γαστρονόμο με Βραβείο Ποιότητας μελισσοκόμος Ανδρέας Ζαφειρόπουλος δίνει το ρεπορτάζ από τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών.

Τις ζεστές νύχτες του Σεπτέμβρη συμβαίνει να φορτώνουμε μελίσσια για τα πεύκα και να φτεροκοπάει πάνω από τα κεφάλια μας, τρομαγμένη, μια μεγάλη πεταλούδα. Η Acherontia Atropos (Death’ s Head Hawkmoth). Βαρύ φορτίο το όνομά της, παρμένο από τη μοίρα Άτροπος και τον ποταμό Αχέροντα.

Η Άτροπος ήταν η μεγαλύτερη από τις τρείς αδερφάδες της. Πάντα γραία σκοτεινή κι ανυποχόρητη, αδίστακτα έκοβε της ζωής το νήμα. Τάϊζε με πόνο το παρελθόν, εκεί ζούσε κι εβασίλευε. Κι ο Αχέροντας, ποτάμι της θλίψης και των αναστενάρηδων ψυχών, σφράγισε το θώρακα της πεταλούδας με ένα σχέδιο που θυμίζει νεκροκεφαλή. Αυτή η θανατερή φόρτιση την έκανε να πρωταγωνιστήσει ακόμα και στην αφίσα της Σιωπής των Αμνών (Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ τοποθετούσε μια αχερόντια στο στόμα των θυμάτων του).

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή