Comal: Το νέο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου εμπνέεται από το Μεξικό

Comal: Το νέο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου εμπνέεται από το Μεξικό

Πήγαμε στο Comal για τάκος, σιγομαγειρεμένο κατσικάκι barbacoa, ψάρι μαγειρεμένο σε αρωματικά φύλλα μπανάνας και άλλα μεξικάνικα πιάτα και αυτή είναι η εμπειρία μας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσκολεύομαι να είμαι αντικειμενική γιατί, για πρώτη φορά, βρίσκω στην Αθήνα εστιατόριο που σερβίρει salsa macha. Και ακόμη και μια κάλτσα βουτηγμένη σε salsa macha μου φαντάζει νόστιμη! Πριν λίγο καιρό έγραφα εδώ για την εθιστική, καυτερή σάλτσα που φτιάχνεται με διαφορετικά είδη από πιπεριές τσίλι, σκόρδο, λάδι και ξηρούς καρπούς -συνήθως σουσάμι, κάποιες φορές και φυστίκι. Για εκείνα τα μικρά κριτσανιστά κομματάκια από τους ξηρούς καρπούς και τις φρουτένιες, καπνιστές πιπεριές που καβουρδίζονται μαζί στο λάδι, του δίνουν τόνους γεύσης. Πασαλείβεις με αυτό τηγανητά αυγά, το βάζεις σε τάκος, σε κρέατα, σε σαλάτες και σε ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς και το μεταμορφώνει. Ο Γιάννης Λουκάκος, λοιπόν, στο νέο του εστιατόριο, το Comal, έχει βάλει στο μενού, μαζί με άλλα φαγητά που εμπνέονται από τη μεξικάνικη παράδοση και την εν λόγω σάλτσα. Γι’ αυτό και μόνο, μπράβο.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή