Δυσκολεύομαι να είμαι αντικειμενική γιατί, για πρώτη φορά, βρίσκω στην Αθήνα εστιατόριο που σερβίρει salsa macha. Και ακόμη και μια κάλτσα βουτηγμένη σε salsa macha μου φαντάζει νόστιμη! Πριν λίγο καιρό έγραφα εδώ για την εθιστική, καυτερή σάλτσα που φτιάχνεται με διαφορετικά είδη από πιπεριές τσίλι, σκόρδο, λάδι και ξηρούς καρπούς -συνήθως σουσάμι, κάποιες φορές και φυστίκι. Για εκείνα τα μικρά κριτσανιστά κομματάκια από τους ξηρούς καρπούς και τις φρουτένιες, καπνιστές πιπεριές που καβουρδίζονται μαζί στο λάδι, του δίνουν τόνους γεύσης. Πασαλείβεις με αυτό τηγανητά αυγά, το βάζεις σε τάκος, σε κρέατα, σε σαλάτες και σε ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς και το μεταμορφώνει. Ο Γιάννης Λουκάκος, λοιπόν, στο νέο του εστιατόριο, το Comal, έχει βάλει στο μενού, μαζί με άλλα φαγητά που εμπνέονται από τη μεξικάνικη παράδοση και την εν λόγω σάλτσα. Γι’ αυτό και μόνο, μπράβο.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο