Βόλτα στα Εξάρχεια: για καφέ στο βιβλιοπωλείο ή για κακαβιά στο ταχυφαγείο;

Βόλτα στα Εξάρχεια: για καφέ στο βιβλιοπωλείο ή για κακαβιά στο ταχυφαγείο;

Ένα όμορφο βιβλιοπωλείο-καφέ, ένα ταχυφαγείο με αναφορές στην παράδοση, ένα μαγαζί με vegan τούρκικο street food και δύο ακόμα νέες, ωραίες στάσεις στη γειτονιά του κέντρου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απ΄όλα έχει ο μπαξές σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές του κέντρου της Αθήνας. Διαλέγεις που θα πιεις τον καφέ σου, στο βιβλιοπωλείο ή στο παντοπωλείο, πού θα φας το σνακ σου, στο vegan τούρκικο φαγάδικο με τους γκιουζλεμέδες ή στο πρετζελάδικο της Θεμιστοκλέους. Ε, για τις μεγάλες πείνες υπάρχει και το ταχυφαγείο «της γιαγιάς», που θα σε χορτάσει χωρίς να περιμένεις.

Behold the Man: To καφέ-παντοπωλείο της πλατείας

Σε έναν εντυπωσιακό, ψηλοτάβανο χώρο δίπλα στην πλατεία Εξαρχείων βρήκε στέγη το Behold the Man. Η ομάδα πίσω από το καφέ-παντοπωλείο σχεδίασε και έφτιαξε τα πάντα από την αρχή (με εξαίρεση κάποια καθίσματα, όλα είναι χειροποίητα). Το αποτέλεσμα είναι ένας φωτεινός, φιλόξενος χώρος με πολλές αναφορές στο κίνημα του Bauhaus. Εκτός από τον δικό τους καφέ, τον οποίο καβουρδίζει για αυτούς η Omsom Coffee Roasters, ετοιμάζουν χυμούς ψυχρής έκθλιψης, και τσάι, ενώ αν σας αρέσει η ζεστή σοκολάτα θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε έξι προελεύσεις με διαφορετική περιεκτικότητα σε κακάο. Κάποια γλυκά και σνακ στις προθήκες έρχονται από το γειτονικό Πορτατίφ, ενώ οι μπίρες προέρχονται αποκλειστικά από μικροζυθοποιίες. Σύντομα ο χώρος θα ολοκληρωθεί με την προσθήκη ενός εργαστηρίου στον πρώτο όροφο, όπου θα παράγονται χυμοί, μπάρες ενέργειας και αλείμματα.

Στουρνάρη 6, Τ/210-38.05.644

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή