Τι πίνουμε με το αυγοτάραχο; Ο σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης απαντά

Τι πίνουμε με το αυγοτάραχο; Ο σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης απαντά

Αληθινή σπαζοκεφαλιά να ταιριάξεις το αυγοτάραχο με κάτι άλλο από βότκα και σαμπάνια. Μετά από μια γευσιγνωσία για γερά νεύρα, καταλήξαμε στη δική μας χρυσή δεκάδα

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα παλιότερο άρθρο για τον Γαστρονόμο, η Εύη Βουτσινά μνημονεύει το εξής: «Ένας παλιός Μεσολογγίτης, ο κ. Γερ. Καραντινός, μου έλεγε ότι τα παλαιότερα χρόνια Μεσολογγίτες έμποροι κρασιών, όταν πήγαιναν σε χωριά να αγοράσουν ποσότητες κρασιών, έπαιρναν μαζί τους αυγοτάραχο, έκοβαν και μοίραζαν σε όλους τους θαμώνες του καφενείου (εκεί γίνονταν τότε αυτές οι συναλλαγές) κι όταν έφερνε ο αγρότης κρασί για να το δοκιμάσουν, η γεύση του ήταν πολύ κατώτερη από την πραγματική. Έτσι, χάρη στο αυγοτάραχο, ο καπάτσος έμπορος αγόραζε εκλεκτό κρασί σε χαμηλή τιμή, συναινούντων μάλιστα όλων των παρόντων». Αναφερόμενη στο συγκεκριμένο γεγονός, η κ. Βουτσινά θέλει να τονίσει την πεποίθηση που υπάρχει πως το αυγοτάραχο με το κρασί δεν κάνουν χωριό.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή