Tο Brassica oleracea, το γνωστό σε όλους μας μπρόκολο, είναι συγγενής με το κουνουπίδι –και τα δύο ανήκουν στην οικογένεια των κραμβοειδών, αλλιώς σταυρανθών–, με εντονότερη όμως γεύση. Καλλιεργείται στις εύκρατες αλλά και τις ψυχρές περιοχές, καθώς είναι ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες.
Υπάρχουν πολλές ποικιλίες, οι οποίες μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε δύο βασικές κατηγορίες: στα πράσινα και στα σκούρα μοβ μπρόκολα. Στην αγορά, όμως, βρίσκουμε και το μπρόκολο ρομανέσκα, το οποίο έχει φωτεινό πράσινο χρώμα, σαν αυτό του ξινόμηλου, και είναι κωνοειδές, με άκρες μυτερές και «σγουρές». Η γεύση του είναι κάπως γλυκύτερη από του «κοινού» μπρόκολου.
Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr