Μπρόκολο: Γιατί μας κάνει καλό (+15 νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα)

Μπρόκολο: Γιατί μας κάνει καλό (+15 νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα)

Το μπρόκολο τώρα είναι στην καλύτερή του εποχή και εμείς βρίσκουμε λόγους για να το εντάξουμε καθημερινά στη διατροφή μας, αλλά και νόστιμες συνταγές με αυτό

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο Brassica oleracea, το γνωστό σε όλους μας μπρόκολο, είναι συγγενής με το κουνουπίδι –και τα δύο ανήκουν στην οικογένεια των κραμβοειδών, αλλιώς σταυρανθών–, με εντονότερη όμως γεύση. Καλλιεργείται στις εύκρατες αλλά και τις ψυχρές περιοχές, καθώς είναι ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες, οι οποίες μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε δύο βασικές κατηγορίες: στα πράσινα και στα σκούρα μοβ μπρόκολα. Στην αγορά, όμως, βρίσκουμε και το μπρόκολο ρομανέσκα, το οποίο έχει φωτεινό πράσινο χρώμα, σαν αυτό του ξινόμηλου, και είναι κωνοειδές, με άκρες μυτερές και «σγουρές». Η γεύση του είναι κάπως γλυκύτερη από του «κοινού» μπρόκολου.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή