10 γρήγορες συνταγές για δεκατιανό στο γραφείο

10 γρήγορες συνταγές για δεκατιανό στο γραφείο

Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου δίνει ιδέες για νόστιμο κολατσιό που ετοιμάζεται γρήγορα και μεταφέρεται εύκολα στη δουλειά

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν φύγουμε για το γραφείο, αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να πάρουμε μαζί μας θρεπτικά και χορταστικά πρωινά, που θα μας δώσουν ενέργεια και θα μας «κρατήσουν» μέχρι αργά το μεσημέρι. Κάποια από αυτά, όπως το κέικ και τα μάφιν, τα φτιάχνουμε από την προηγούμενη μέρα.

Σάντουιτς με σύγλινο, κασέρι και ντομάτα

Ραντίζουμε 2 λεπτές φέτες προζυμένιο ψωμί με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Απλώνουμε στη μία φέτα 1/2 ντομάτα σε φέτες. Προσθέτουμε 30 γρ. Κασέρι σε φλούδες (με το ξεφλουδιστήρι των πατατών) και λεπτές φέτες σύγλινου (περίπου 40 γρ.). Κλείνουμε με την άλλη φέτα ψωμιού. Τυλίγουμε το σάντουιτς σε λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο. Σε ένα τάπερ βάζουμε ντοματίνια και τρυφερά φύλλα πράσινης σαλάτας, χοντροκομμένα, για συνοδευτικό. Παίρνουμε ένα μικρό μπουκάλι λάδι και αλατοπίπερο στο γραφείο, για να τα έχουμε για τις σαλάτες μας.

Κριτσίνια σταφίδας με προσούτο

Αλείφουμε με λίγη μαρμελάδα εσπεριδοειδών 3-4 κριτσίνια σταρένια (ή, αν βρούμε, κριτσίνια με σταφίδες) και τα τυλίγουμε με φέτες προσούτο Ευρυτανίας ή άλλου αλλαντικού που μας αρέσει.

Αραβική πίτα με πελτέ, φέτα και γραβιέρα

Αλείφουμε μια αραβική πίτα με 1 κοφτή κουτ. σούπας πελτέ. Ραντίζουμε με λίγο λάδι. Απλώνουμε 40 γρ. φέτα, τριμμένη με τα χέρια μας, 30 γρ. γραβιέρα Κρήτης, χοντροτριμμένη, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και λίγη ξερή ρίγανη. Διπλώνουμε στη μέση (μισοφέγγαρο) και ξανά στη μέση. Μαζί παίρνουμε ένα τάπερ με ντομάτα κομμένη στα τέσσερα και ελιές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή