Ποια πλατό τυριών; Τα πλατό βουτύρου είναι η νέα τάση

Ποια πλατό τυριών; Τα πλατό βουτύρου είναι η νέα τάση

Ωραία ιδέα ή αηδιαστικό trend του Tik Tok; Δείτε και αποφασίστε μόνοι σας.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες εβδομάδες τα social media έχουν γεμίσει με βίντεο και φωτογραφίες από πλατό βουτύρου. Αν δεν το έχετε ήδη πετύχει κάπου, μπορείτε να το δείτε παρακάτω. Δεν πρόκειται παρά για βούτυρο απλωμένο σε ένα πιάτο ή μια επιφάνεια κοπής, που σερβίρεται με διάφορα ψωμιά, φρούτα και/λαχανικά. Όπως δηλαδή τα πλατό τυριών.

Η «συνταγή» είναι όλη και όλη η εξής: επιλέγεις το βούτυρο που σου αρέσει, το αφήνεις να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το απλώνεις σε μια επιφάνεια κοπής, σε ένα μαρμάρινο πλατό τυριών ή σε όποιο άλλο ωραίο, επίπεδο σκεύος σου βρίσκεται. Από εκεί και πέρα μπορείς να αυτοσχεδιάσεις. Μπορείς να περιχύσεις το βούτυρο με λίγο μέλι, να ρίξεις εδώ και εκεί λίγο ξύσμα λεμονιού ακόμα και να το στολίσεις με βρώσιμα άνθη ή να το κάνεις πικάντικο προσθέτοντας νιφάδες τσίλι. Θες και φρούτα; Βάζεις. Ραπανάκια; Ναι και σε αυτά. Ανθό αλατιού; Λεπτοκομμένο κρεμμύδι, ψημένο σκόρδο, καβουρδισμένα αμύγδαλα – ο,τιδήποτε μπορεί να μπει πάνω από το βούτυρο. Στο τέλος σερβίρεις με ψωμί, κρακεράκια και κριτσίνια και…αυτό είναι όλο.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή