Τι δουλειά έχει ένας φούρνος στη σάλα του Artisanal;

Τι δουλειά έχει ένας φούρνος στη σάλα του Artisanal;

Το προζύμι φυσικής ωρίμασης είναι το υλικό-κλειδί για τα ωραία ψωμιά και αρτοσκευάσματα του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, που πλέον θα μπορείς να πάρεις και για το σπίτι

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σεφ του Artisanal Δημήτρης Δημητριάδης ήθελε για καιρό να ασχοληθεί με την αρτοποιία. Τον καιρό του lockdown βρήκε εν τέλει την ευκαιρία. Στο σπίτι είχε ήδη το προζύμι του, το συντηρούσε στο ψυγείο, οπότε έχοντας περισσότερο χρόνο στα χέρια του, αποφάσισε να καλλιεργήσει τη σχέση του με το ψωμί. Το έψαξε από ‘δω, το έψαξε από ‘κει, πειραματίστηκε με τις αναλογίες νερού και αλεύρων και με τις συνθήκες και τους χρόνους ωρίμασης. «Έχω φάει πολύ ψωμί στην καραντίνα», λέει γελώντας, «ευτυχώς τότε δεν είχε ακριβύνει το ρεύμα». Ό,τι πέρασε το τεστ, μπήκε στο εστιατόριο.

Το καλοκαίρι που καθισμένοι στον κήπο παινεύαμε το προζυμένιο λευκό του και το πολύ νόστιμο χαρουπόψωμο με το καρύδι, που ήρθαν στο σακουλάκι τους, μαζί με κάτι πολύ ωραία τραγανά στεφανάκια τηγανητής ζύμης (λίγο διαφορετικά λαλάγγια), μας έλεγε ότι κάποιοι πελάτες τους ζητάνε να πάρουν λίγο ψωμί μαζί τους φεύγοντας – άμα έχουν, τούς δίνουν. Σε λίγο καιρό όμως θα μπορούν να το αγοράζουν. Γιατί στο bar-restaurant της Κηφισιάς, το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα θα έχουν τη γωνιά τους στη σάλα. Το χαρακτηριστικό πορτοκαλοκίτρινο τραπέζι της δεκαετίας του ΄70 στην Orangerie θα μετακινηθεί και σε εκείνον τον χώρο θα μπουν οι προθήκες που θα φιλοξενούν τα ψωμιά και μια βιτρίνα, που γύρω στις 20 με τέλη Νοεμβρίου θα γεμίσουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή