Χαμ, ζαμπόν ή χοιρομέρι; Ιδέες και συμβουλές για το γιορτινό τραπέζι

Χαμ, ζαμπόν ή χοιρομέρι; Ιδέες και συμβουλές για το γιορτινό τραπέζι

Ολιγόλεπτο ζέσταμα, ίσα να καραμελώσει το γλάσο με το οποίο θα αλείψουμε το χοιρομέρι και ιδού: το πιο λαχταριστό και άνευ κόπου κύριο πιάτο του γιορτινού τραπεζιού

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χαμ (ham) ή ζαμπόν ή χοιρομέρι είναι το μερί, δηλαδή ολόκληρο το μπούτι από τα πίσω πόδια του χοιρινού, από την κλείδωση του γόνατου και πάνω, που έχει υποστεί αλάτισμα διαφόρων εντάσεων (με αλάτι, άρμη ή συνδυασμό τους), προαιρετικό κάπνισμα (ενίοτε και ψήσιμο) και, τέλος, μακρά ωρίμαση.

Πόσα είδη χαμ υπάρχουν;

Καθένα από τα βήματα του παστώματος/καπνίσματος/ωρίμασης γίνεται με πολλές μεθόδους και υλικά, ώστε τελικά υπάρχουν δεκάδες ήδη χοιρομεριού. Για παράδειγμα, χοιρομέρια είναι τα αλλαντικά όπως το χαμόν, το ζαμπόν Βεστφαλίας ή το προσούτο, που η επεξεργασία τους τα καθιστά ικανά να καταναλώνονται κρύα, όπως είναι, σε πολύ λεπτές φέτες. Επίσης έχει αφαιρεθεί το δέρμα και το λίπος.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή