Το στόρι του L’ Aubrevoir – από το 1965 στο σήμερα

Το στόρι του L’ Aubrevoir – από το 1965 στο σήμερα

Σε ένα τοπίο που αλλάζει, ένα κλασικό εστιατόριο ταγμένο στη γαλλική κουζίνα, επιμένει σε μια γνώριμη συνταγή. Αυτή είναι η ιστορία του.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι κανονική περφόρμανς. Mια χορογραφία που στο L’ Abreuvoir την εκτελούν και με κλειστά τα μάτια. Στη μικρή σχετικά μακρόστενη σάλα του κι έξω, στις γκριζοπράσινες φερ φορζέ κάτω από τις μουριές, περιποιητικοί σερβιτόροι με λευκά πουκάμισα και μαύρα γιλέκα ανάβουν τα κεριά στα επάργυρα κηροπήγια κι ανοίγουν τελετουργικά τις καμπάνες. Βουτάς το κουτάλι σου στη χαρακτηριστική γαλλική κρεμμυδόσουπα, βλέπεις το κλασικό steak tartare να ετοιμάζεται μπροστά σου με μουστάρδα, κρόκο αυγού, αγγουράκι τουρσί, Worcestershire sauce και δυο-τρεις σταγόνες Calvados, ξαναβρίσκεις τον ρουστίκ coq au vin, καθησυχαστικά ίδιο. Κάποια στιγμή ο πατέρας της Ξένιας Καλογεροπούλου τον εν λόγω κόκορα τον ζωγράφισε μέσα σε ένα ποτήρι κρασιού. Ζήτησε από τον Αλέξη Κότση τη συνταγή και την έγραψε από κάτω. Κρέμεται, καδραρισμένος, στο βάθος της σάλας με τη χρυσοκόκκινη εδώ και λίγο καιρό ταπετσαρία.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή