Είναι κανονική περφόρμανς. Mια χορογραφία που στο L’ Abreuvoir την εκτελούν και με κλειστά τα μάτια. Στη μικρή σχετικά μακρόστενη σάλα του κι έξω, στις γκριζοπράσινες φερ φορζέ κάτω από τις μουριές, περιποιητικοί σερβιτόροι με λευκά πουκάμισα και μαύρα γιλέκα ανάβουν τα κεριά στα επάργυρα κηροπήγια κι ανοίγουν τελετουργικά τις καμπάνες. Βουτάς το κουτάλι σου στη χαρακτηριστική γαλλική κρεμμυδόσουπα, βλέπεις το κλασικό steak tartare να ετοιμάζεται μπροστά σου με μουστάρδα, κρόκο αυγού, αγγουράκι τουρσί, Worcestershire sauce και δυο-τρεις σταγόνες Calvados, ξαναβρίσκεις τον ρουστίκ coq au vin, καθησυχαστικά ίδιο. Κάποια στιγμή ο πατέρας της Ξένιας Καλογεροπούλου τον εν λόγω κόκορα τον ζωγράφισε μέσα σε ένα ποτήρι κρασιού. Ζήτησε από τον Αλέξη Κότση τη συνταγή και την έγραψε από κάτω. Κρέμεται, καδραρισμένος, στο βάθος της σάλας με τη χρυσοκόκκινη εδώ και λίγο καιρό ταπετσαρία.
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr