Μελομακάρονα με σιρόπι αγαύης αντί για ζάχαρη

Μελομακάρονα με σιρόπι αγαύης αντί για ζάχαρη

Για όσους αποφεύγουν την ζάχαρη αυτή η συνταγή για μελομακάρονα είναι must

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να φτιάξουμε τα μελομακάρονα με σιρόπι αγαύης αντί για ζάχαρη, ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σιρόπι, ώστε να προλάβει να κρυώσει.

Βράζουμε το νερό με το σιρόπι αγαύης σε μια κατσαρόλα για 3 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο κοχλασμός). Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το σιρόπι αγαύης και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με το χέρι, προσθέτοντας τα αρωματικά και τη σόδα. Επειτα προσθέτουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε πολύ απαλά, μέχρι να ενωθούν απλώς τα υλικά. Δεν πρέπει να επιμείνουμε.

Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα, οβάλ ή στρογγυλά, και, αν θέλουμε, πιέζουμε τη μία πλευρά τους πάνω στον τρίφτη για τα σκληρά τυριά, για να γίνει σαγρέ.

Τα μεταφέρουμε στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε 1 – 2 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά.

Δεν χρειάζεται παραπάνω, γιατί είναι ζεστά και απορροφούν αμέσως. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτό.

Στο μεταξύ ψήνουμε και τις άλλες δόσεις. Μόλις στραγγίξουν, τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το καρύδι.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή