Μπισκότα σμυρναίικα σαν εργολάβοι (ατζί μπαντέμ)

Μπισκότα σμυρναίικα σαν εργολάβοι (ατζί μπαντέμ)

Σμυρναίικα μπισκότα με ξηρούς καρπούς σαν ατζί μπαντέμ. Στη Σμύρνη συνήθιζαν να τα φτιάχνουν μετά τα Χριστούγεννα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνταγή που μας έδωσε η κ. Ντέπυ Γιούλη είναι εμπνευσμένη από τα ατζί μπαντέμ, τους ανατολίτικους εργολάβους. Η διαφορά είναι ότι γίνεται με ολόκληρα αυγά και όχι μόνο με ασπράδια και ότι μαζί με τα αμύγδαλα, χρησιμοποιούνται και άλλοι ξηροί καρποί. Στη Σμύρνη τα έφτιαχναν μετά τα Χριστούγεννα.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μπισκότα με ξηρούς καρπούς σαν ατζί μπαντέμ, ξεκινάμε χτυπώντας στο κάδο του μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά, μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα αυγών. Τέλος ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου.
  4. Με κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε στη λαμαρίνα, σε σειρά και σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν. Αν θέλουμε στολίζουμε με ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο.
  5. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν (όσο είναι ζεστά είναι ακόμη μαλακά).

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT