Ο Αργύρης Μπεντίλας, γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και πρόσφατα μετακόμισε μόνιμα στο Μάντσεστερ όπου ξεκίνησε την εταιρεία Melianthos. Πρόκειται για ένα οικιακό εργαστήριο γλυκών στο οποίο παράγει ελληνικές χειροποίητες λιχουδιές και τις πουλάει σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόσφατα βραβεύτηκε με το Great Taste Award για τρία από τα προιόντα του. Φτιάχνει από κουραμπιέδες και μελομακάρονα μέχρι σπανακόπιτες και προζυμένια τσουρέκια που γίνονται ανάρπαστα στο e-shop του και στα pop up που κάνει κατα καιρούς σε μαγαζιά στο Μάντσεστερ.
«Είμαι αυτοδίδακτος επιχειρηματίας από τα 19 μου», λέει ο Αργύρης. «Παράλληλα με τις σπουδές μου στην Ηλεκτρονική έφτιαχνα ιστοσελίδες και εφαρμογές για επιχειρήσεις. Είχα πελάτες σε όλη την Ελλάδα. Το 2017 αποφάσισαμε με τη σύζυγό να μετακομίσουμε μόνιμα στην Αγγλία για δουλειά. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας πειραματίστηκα πολύ στην κουζίνα με νέες γεύσεις και τότε μου ήρθε η ιδέα να ξεκινήσω το Melianthos. Ένα μικροαρτοποιείο στο Μάντσεστερ που θα προσφέρει στους Άγγλους νόστιμες ελληνικές λιχουδιές, χειροποίητα αρτοσκευάσματα, πίτες και γλυκίσματα.
»Δυστυχώς, σε αντίθεση με την ινδική, κινέζικη, ιαπωνική αλλά και ιταλική κουζίνα, η ελληνική δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή και αναγνωρίσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό -υποθέτω- έχει να κάνει και με το ότι οι περισσότεροι Έλληνες ξεκινούν μια επιχείρηση εστίασης και ασχολούνται συνήθως με το σουβλάκι. Σκοπός μου είναι οι Άγγλοι να γνωρίσουν τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας. Το προζυμένιο τσουρέκι, τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, αλλά και τις υπέροχες πίτες, γλυκές και αλμυρές. Γιατί να μη γίνει το τσουρέκι το νέο πανετόνε που είναι αναπόσπαστο στοιχείο των Χριστουγέννων των Άγγλων;».
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο