Art de la table: Το τέλειο γιορτινό τραπέζι!

Art de la table: Το τέλειο γιορτινό τραπέζι!

Ο δεκάλογος του τέλεια στρωμένου τραπεζιού συνοψίζεται σε απλούς και ανέξοδους κανόνες. Ας δούμε όλα τα μυστικά από έναν ειδήμονα, «καλλιτεχνικό διευθυντή» αξιομνημόνευτων σκηνικών, τον κ. Μάρκο Μαχαιρόπουλο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάβει προσεκτικά ένα ένα τα κεριά της τραπεζαρίας με το βυσσινί τραπεζομάντιλο. «Μήπως να τα ανάψουμε λίγο πριν από τη φωτογράφιση; Θα καούν μέχρι να ξεκινήσουμε», προτείνω. « Έχω φέρει κι άλλα, για να ανάψουμε μετά. Αυτά τα θέλω για να δουλέψουμε με ατμόσφαιρα», ανταπαντά. Έτσι είναι, η αληθινή φινέτσα ψιθυρίζεται στις λεπτομέρειες. Ο κομψός κύριος με το βαθυπράσινο πουκάμισο με γιακά «Μάο» συνεχίζει να κινείται στον χώρο με χορογραφημένα βήματα, βγάζει αθόρυβα από το αμπαλάζ αντικείμενα αξίας, απομακρύνεται για να δει το όλον και ακούραστα εστιάζει στο παραμικρό.

Τι επαγγέλλεται ο κ. Μάρκος Μαχαιρόπουλος; Μάνατζερ εκδηλώσεων; Event coordinator; Ειδικός στο art de la table; Τίποτε από όλα αυτά και όλα αυτά μαζί. Μαγίστωρ στο είδος του, άφθαστος επαγγελματίας, ιδρυτής της δημιουργικής εταιρείας «MR. CO», είναι παραγωγός εκδηλώσεων για σημαντικές στιγμές στον βίο των ανθρώπων. Ένας αθόρυβος, αόρατος τελετάρχης, «καλλιτεχνικός διευθυντής» αξιομνημόνευτων σκηνικών.

Σημασία στη λεπτομέρεια

Ξέρει την κλίση με την οποία πρέπει να πέφτει το ανθρακούχο νερό στο ποτήρι, υφαίνει στα καλύτερα ατελιέ τραπεζομάντιλα με μοναδικές κλωστές, ώστε να ταιριάζουν με την αισθητική κάθε εκδήλωσης, δίνει στον καλύτερο μόδιστρο να ράψει εκείνη την ιδιαίτερη κορδέλα για να τυλίξει με αυτήν τις καλές λινές πετσέτες του τάδε τραπεζιού. Το στρωμένο τραπέζι με παρασύρει σε κόσμο μαγικό. Νομίζω ότι ακούω το σύρσιμο της τουαλέτας της οικοδέσποινας καθώς κατεβαίνει τη μαρμάρινη σκάλα, ότι μυρίζω τον καπνό του πούρου του οικοδεσπότη που κάθεται στη δερμάτινη πολυθρόνα στο ιδιαίτερο σαλονάκι του, και είμαι στο τσακ να πατήσω ένα μικρό, περίτεχνο, στρογγυλό ξύλινο κουδούνι, για να έρθει ο μπάτλερ.​

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT