Τι πίνουμε με τα μανιτάρια; Κάθε συνταγή θέλει άλλο κρασί (ή μπίρα)

Τι πίνουμε με τα μανιτάρια; Κάθε συνταγή θέλει άλλο κρασί (ή μπίρα)

Τα μανιτάρια γίνονται ακόμα πιο απολαυστικά με το κατάλληλο wine και beer pairing. Δείτε τις προτάσεις μας για να κάνετε το σωστό ταίριασμα...

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γενικά μιλώντας, τα μανιτάρια είναι ο ιδανικός καμβάς για να «ζωγραφίσεις» γευστικά. Υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από μια μεγάλη γκάμα κρασιών, που μπορεί να αρχίζει από κόκκινα κρασιά, να φλερτάρει με λευκά, να κολακεύεται με χρονολογημένες σαμπάνιες. Παράλληλα, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να χαριεντίζονται με επιτυχία με αρκετές μαύρες δυνατές μπίρες τύπου lager ή ale.

Φυσικά, όπως με όλες τις πρώτες ύλες, σημασία έχει πώς θα μαγειρευτούν και ποια άλλα υλικά θα συμμετέχουν στο μαγείρεμα.

Ένα μεγάλο, τροφαντό, ψημένο στη σχάρα ή στα κάρβουνα πορτομπέλο, που μoιάζει σχεδόν με μπριζόλα, απαιτεί ένα δυναμικό Syrah, ενώ ένα αρωματικό σιτάκε stir fry στο γουόκ θα προτιμούσε ένα πολύ, μα πολύ ξηρό παγωμένο Riesling.

Το πεντανόστιμο ριζότο με μανιτάρια θα προτιμούσε ένα λευκό πολύ ξηρό κρασί με χαρακτήρα, όπως ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ενώ, αν τα μανιτάρια είναι πορτσίνι, τότε ένα πλούσιο κόκκινο χαρμάνι με Pinot noir ή Cabernet είναι μονόδρομος. Αν τα μανιτάρια έχουν μαγειρευτεί σε μια πλούσια σάλτσα ψητού κι έχουν πάρει βαθύ καστανό χρώμα, διαλέγουμε μια ίδιου χρώματος μπίρα: μια trappist, μια dark ale, μια porter.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT