Ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι με άρωμα βουνίσιο

Ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι με άρωμα βουνίσιο

Ένα ελληνικό μενού με νοστιμιές παραδοσιακές του βουνού και του λόγγου, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του γιορτινού τραπεζιού μας

22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιεροτελεστία των Χριστουγέννων στα περισσότερα αγροτόσπιτα της ηπειρωτικής Ελλάδας περιλάμβανε, εκτός από γενική καθαριότητα και ετοιμασίες στο σπίτι, το χοιροσφάγιο. Το πιο παχύ γουρούνι θυσιαζόταν για να αποτελέσει το κύριο χριστουγεννιάτικο φαγητό, αλλά και για τις διάφορες κρεοπαρασκευές όλης της χρονιάς (λουκάνικα, παστά, σύγλινα, λαρδί), που έδιναν στα καθημερινά φαγητά ένα κάποιο γόητρο. Οι ξηροί καρποί, τα αποξηραμένα φρούτα, τα ρόδια και τα κυδώνια, απαραίτητα σύμβολα υγείας, ευτυχίας και αφθονίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT