Μους σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Μια μους σοκολάτας είναι πάντα ευπρόσδεκτη από μικρούς και μεγάλους

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μους σοκολάτας είναι πάντα ευπρόσδεκτη από μικρούς και μεγάλους. Φέτος, λοιπόν, στο γιορτινό μας τραπέζι την φτιάχνουμε με κουβερτούρα και μαρσμέλοους και τη διακοσμούμε με φρούτα του δάσους. Θα βρείτε κι άλλες υπέροχες συνταγές στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι που κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μους σοκολάτας με φρούτα του δάσους, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, το βούτυρο, την κουβερτούρα, τα μαρσμέλοους και το νερό σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να λιώσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Αν φαίνεται ότι τα υλικά διαχωρίστηκαν μεταξύ τους και το μείγμα δείχνει «κομμένο», δεν ανησυχούμε, ανακατεύουμε έντονα με το σύρμα και θα ομογενοποιηθούν πάλι.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί σαν γιαούρτι.
  6. Την προσθέτουμε στο μπολ με τη σοκολάτα και την ενσωματώνουμε ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
  7. Μοιράζουμε τη μους σε 6 ατομικά μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να κρυώσουν.
  8. Διακοσμούμε, τη μους σοκολάτας, με τα φρέσκα φρούτα του δάσους και τα φύλλα μέντας ή δυόσμου.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT