10 ιταλικά κρασιά για τις μακαρονάδες μας

10 ιταλικά κρασιά για τις μακαρονάδες μας

Δοκιμάζουμε χαρακτηριστικά αλλά και πιο ιδιαίτερα κρασιά από τον ιταλικό αμπελώνα και, για έξτρα μπόνους, τα ταιριάζουμε με ιταλικές μακαρονάδες.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δοκιμάζουμε χαρακτηριστικά αλλά και πιο ιδιαίτερα κρασιά από τον ιταλικό αμπελώνα και, για έξτρα μπόνους, τα ταιριάζουμε με ιταλικές μακαρονάδες.

1. Etna Rosso 2018

Nerello Mascalese- Nerello Cappuccio, Tenuta Delle Tere Nere, Sicily, Ιταλία
Το σιτσιλιάνικο Etna Rosso του οινοποιείου Tenuta delle Tere Nere, με αίσθηση από ζουμερό κόκκινο φρούτο, θα συνοδεύσει άριστα τη σπεσιαλιτέ της Κατάνια, Penne alla Norma, σβήνοντας την αψάδα της ντοματένιας σάλτσας. Τα γήινα στοιχεία του θα ταιριάξουν αρμονικά με τη μελιτζάνα, που συμμετέχει στο πιάτο σε ίση αναλογία με την ντομάτα, ενώ η υψηλή οξύτητα και ο μπαχαρένιος χαρακτήρας του κρασιού θα δώσουν πολυπλοκότητα.

2. Fiobbo 2015

Pecorino, Azienda Agrobiologica Aurora, Marrche, Ιταλία
Από την κεντρική Ιταλία μάς έρχεται το Fiobbo 2015 του οινοποιείου Aurora, από σταφύλι Pecorino, μια γηγενή ιταλική ποικιλία με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Στο στόμα έχει ώριμο φρουτώδη χαρακτήρα με τονισμένη οξύτητα και λιπαρή υφή. Θα σταθεί στο ύψος του δίπλα στα Στριφτάρια με σιτσιλιάνικο πέστο, χωρίς να φοβηθεί την αρωματική ένταση του βασιλικού ή την κρεμώδη πληθωρικότητα της ρικότα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή