7 ποτά που δεν πρέπει να λείπουν από την κάβα μας στις γιορτές

7 ποτά που δεν πρέπει να λείπουν από την κάβα μας στις γιορτές

Επτά εκλεκτά αποστάγματα για ξεχωριστές γιορτινές βραδιές. Κάθε γουλιά και μια ιστορία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παλαιωμένο τσίπουρο π5ντε, Οικογένεια Σπυρόπουλου

Το π5ντε είναι το νέο, παλαιωμένο τσίπουρο, με κεχριμπαρένιο χρώμα, αρώματα ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων, βανίλιας, σοκολάτας και ξηρών καρπών, έλαια από φλούδες εσπεριδοειδών και αποξηραμένα φρούτα – όπως δαμάσκηνο και σύκο. Η οικογένεια Σπυρόπουλου ξεκίνησε το ταξίδι της απόσταξης στις 24 Δεκεμβρίου του 2013 και μετά από αρκετούς πειραματισμούς δημιούργησε αυτό το signature απόσταγμα, που σερβιρισμένο σε ένα ποτήρι γευσιγνωσίας πλάι σε αποξηραμένα φρούτα θα αποτελέσει την ιδανική παρέα δίπλα στο τζάκι.

Château du Breuil Calvados Pays d’Auge 12 Ans d’ Age

Το Château du Breuil βρίσκεται στη Νορμανδία και παράγει ένα Calvados -απόσταγμα μήλων- με μοναδική πολυπλοκότητα, που παλαιώνει 12 χρόνια σε βαρέλια πριν βγει στην αγορά. Ξεχωρίζει για το κεχριμπαρένιο χρώμα και τα αρώματα αποξηραμένων φρούτων -ιδιαίτερα μήλου-, εσπεριδοειδών, ξηρών καρπών, γλυκών μπαχαρικών και σοκολάτας. Πίνεται σκέτο, σαν χωνευτικό μετά το φαγητό, αλλά θα ήταν once in a life time experience αν το δοκιμάζατε δίπλα σε μια μηλόπιτα!

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT