5 διευθύνσεις για λαχταριστές (και χορταστικές) σαλάτες

5 διευθύνσεις για λαχταριστές (και χορταστικές) σαλάτες

Μετά την κραιπάλη των γιορτών, μήπως να το ρίξουμε στις σαλάτες; Βρήκαμε τα μαγαζιά που σερβίρουν τις πιο νόστιμες, ιδιαίτερες και χορταστικές εκδοχές.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον καινούργιο χρόνο έρχεται συνήθως και ένα…φούσκωμα, αποτέλεσμα όλων όσων καταναλώσαμε μέσα στις γιορτές. Μαζί και οι μεγάλες αποφάσεις για βελτίωση της διατροφής μας. Όταν πάντως οι σαλάτες είναι τόσο νόστιμες όσο οι παρακάτω δεν είναι καθόλου δύσκολο να φάμε τα λαχανικά μας. 

Local Green

Η περιγραφή salad bar ακούγεται λίγο άνοστη και το αδίκει. Το Local Green είναι η πιο σύγχρονη εκδοχή του παραπάνω είδους: ένα φωτεινό, φιλόξενο μαγαζί στο οποίο μπαίνεις και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Το ξεχωρίζουμε για την ποικιλία υλικών (από ροβίτσα, ρεβίθια και κοτόπουλο σχάρας μέχρι παξιμάδια χαρουπιού, σύκα Κύμης, κουκουνάρι και φιστίκια Αιγίνης) αλλά και την προσοχή στη λεπτομέρεια (η κινόα για παράδειγμα είναι τραγανή). Υπάρχει κατάλογος με ωραίες, μελετημένες προτάσεις, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουμε το Thai Salmon Bowl (με ψητό άγριο σολομό, βιολογική κινόα, αβοκάντο, μάνγκο, μπρόκολο στον ατμό, τραγανά τσιπς τορτίγιας και ένα σώρο ακόμα υλικά) και το Curry Cauliflower Bowl. Το τελευταίο έχει για βάση ψητό κουνουπίδι με μπαχαρικά και κόκκινο λάχανο, μαζί με ψημένα αμύγδαλα, σταφίδες, onion crisps, πλιγούρι και όχι μόνο. Όποιος θέλει βέβαια μπορεί να συνθέσει τη δική του σαλάτα επιλέγοντας τα αγαπημένα του υλικά. 

Περικλέους 30-32, Σύνταγμα, Τ/210-32.14.500

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT