Μυστικά και tips για τους ξηρούς καρπούς: από το καβούρδισμα ως τη συντήρηση

Μυστικά και tips για τους ξηρούς καρπούς: από το καβούρδισμα ως τη συντήρηση

Σας αρέσουν οι ξηροί καρποί; Και σ' εμάς! Γι' αυτό δεν χάνουμε ευκαιρία να διαβάζουμε και να δοκιμάζουμε χρήσιμα tips γι' αυτούς. Σαν κι αυτά που σας δίνουμε...

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και ποιος δεν αγαπά τους ξηρούς καρπούς; Τους τρώμε σκέτους σαν σνακ, τους βάζουμε στη σαλάτα, στο γιαούρτι, ακόμα και στα φαγητά και τα γλυκά μας. Ξέρετε, όμως, πώς να τους διαχειριστείτε σωστά; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

Το καβούρδισμα το σωστό

Όταν καβουρδίζουμε ξηρούς καρπούς προσέχουμε το εξής: όταν πια έχουν ροδίσει καλά τους βγάζουμε αμέσως από το τηγάνι ή το ταψί γιατί θα συνεχίσουν να ψήνονται και υπάρχει κίνδυνος να μαυρίσουν και να αποκτήσουν μυρωδιά καμένου.

Πώς αλέθουμε ή χοντροκόβουμε τους ξηρούς καρπούς

Όταν θέλουμε να τρίψουμε ξηρούς καρπούς σε μέτρια ή σε χοντρά κομμάτια (δηλαδή όχι σε σκόνη), οι πολυκόφτες δεν βολεύουν, γιατί δεν μας δίνουν ομοιόμορφο αποτέλεσμα: οι ξηροί καρποί στο κάτω μέρος αλέθονται σε ψιλά κομμάτια, ενώ οι επάνω παραμένουν ολόκληροι και όσο επιμένουμε τόσο περισσότερο τρίβονται σε σκόνη.

Μια λύση είναι να τους κοπανίσουμε στο γουδί, αλλά θα πρέπει να τους ρίχνουμε λίγους-λίγους. Μια άλλη λύση, πιο δύσκολη και χρονοβόρα, είναι να τους κόψουμε έναν-έναν με το μαχαίρι, το οποίο φυσικά είναι αρκετά κουραστικό. Η καλύτερη λύση είναι να τους απλώσουμε ανάμεσα σε πετσέτες ή σε δύο κομμάτια λαδόκολλας και να τους πιέσουμε από πάνω με έναν χοντρό πλάστη, όπως θα κάναμε για να ανοίξουμε φύλλο. Έτσι σπάνε πολύ εύκολα και σε σχεδόν ομοιόμορφα κομμάτια, αφού κάθε ξηρός καρπός δέχεται ταυτόχρονα την ίδια πίεση.

Για να αλέσουμε τους ξηρούς καρπούς σε λεπτή σκόνη τους χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Προσοχή: δεν επιμένουμε περισσότερο από ό,τι χρειάζεται στο χτύπημα, γιατί έτσι θα βγάλουν οι ξηροί καρποί τα «λάδια» τους και η πούδρα θα μετατραπεί σε πάστα. Για τον ίδιο λόγο, αλέθουμε μικρές ποσότητες κάθε φορά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή