Πώς θα ετοιμάσουμε ένα αξέχαστο brunch στο σπίτι (+ 43 συνταγές)

Πώς θα ετοιμάσουμε ένα αξέχαστο brunch στο σπίτι (+ 43 συνταγές)

Το τελειότερο brunch θα είναι αυτό που θα φτιάξουμε μόνοι μας. Τι εδέσματα επιλέγουμε, πώς τα ετοιμάζουμε, πώς τα σερβίρουμε. Μαζί 43 μοναδικές συνταγές.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις αγγλικές λέξεις breakfast και lunch, που σημαίνουν πρωινό και μεσημεριανό αντίστοιχα, προκύπτει το brunch. Ένας συνδυασμός πλούσιου πρωινού και γεύματος, που σερβίρεται συνήθως από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και έχει γίνει την τελευταία δεκαετία τάση, μόδα και συνήθεια.  

Ο όρος «brunch» Πρωτοεμφανίζεται σε γραπτό του 1895. Σε αυτό ο συγγραφέας Guy Beringer ορίζει το brunch ως κάτι «χαρούμενο, κοινωνικό και συναρπαστικό. Κάτι που σε κάνει να νιώθεις ικανοποιημένος με τον εαυτό σου και τους γύρω σου». Σύμφωνα με τον συγγραφέα, παύει έτσι η βάρβαρη υποχρέωση του πρωινού κυριακάτικου ξυπνήματος και η «Κυριακή γίνεται πιο φωτεινή».

Πραγματικά, η Κυριακή είναι η μέρα που ενδείκνυται για ένα αργοπορημένο πρωινό ξύπνημα, καθώς και για να συναντηθούμε με φίλους και συγγενείς σε μια, σχετικά, ανεπίσημη εκδήλωση. Συνήθως έχουμε ξενυχτήσει ή και καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ, οπότε δεν μπορούμε εύκολα να αντιμετωπίσουμε τα βαριά φαγητά ενός κυριακάτικου γεύματος, όπως ένα μουσακά, ένα παστίτσιο ή ένα ψητό της κατσαρόλας. Μπορούμε, όμως, να μπούμε στη διαδικασία του φαγητού με πιο ελαφριές γεύσεις, όπως τηγανίτες, σούπες (ό,τι πρέπει για το hangover), ομελέτες και πίτες, τις οποίες θα συνοδεύσουμε με ροφήματα αλλά και με δροσιστικά κοκτέιλ. Λέγεται, άλλωστε, ότι τα διάσημα κοκτέιλ Bloody Mary και Mimosa δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες ενός τέτοιου γεύματος. 

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή