Κι όμως δεν είναι μπανάνες, είναι πλαντέινς!

Κι όμως δεν είναι μπανάνες, είναι πλαντέινς!

Στην Αφρική μαγειρεύουν τις πλαντέινς όπως τις πατάτες. Οι σεφ μας όμως διευρύνουν το ρεπερτόριό τους και τις κάνουν από σαλάτα και κεφτεδάκια μέχρι μπράουνι

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια πρώτη ματιά μοιάζει με την κοινή μπανάνα, αλλά με μεγαλύτερο μέγεθος. To φυτό plantain ετυμολογικά προέρχεται από την ελληνική λέξη «πλάτανος», το πλατάνι δηλαδή, γιατί απλώνεται σε πλάτος (στη Λατινική Αμερική, όπου οι plantains επίσης αποτελούν βασικό είδος διατροφής, προφέρεται ακριβώς έτσι: plαtanos). Παρόλο που τα δύο είδη δεν έχουν μεταξύ τους ουδεμία σχέση, τα ενώνει αυτό το κοινό χαρακτηριστικό: η απλωτή διάταξη του φυλλώματός τους. Η plantain κατάγεται από τη Νοτιοανατολική Ασία και οι μπανάνες που παράγει είναι έντονα αμυλώδεις, ιδιαίτερα στην άγουρη μορφή τους, με φλούδα πράσινη προς κιτρινωπή.

Στο στάδιο αυτό χρησιμοποιούνται ακριβώς όπως οι πατάτες: δεν τρώγονται ωμές, δεν ξεφλουδίζονται (θέλουν καθάρισμα), έχουν ουδέτερη και αμυλώδη γεύση και γίνονται βραστές, μαγειρευτές, τηγανητές ή ψητές.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή