Τα στέκια της μπίρας: 10+1 μέρη για craft ζυθοποσία στην Αθήνα

Τα στέκια της μπίρας: 10+1 μέρη για craft ζυθοποσία στην Αθήνα

Πού πίνουμε τις πιο ιδιαίτερες, δροσιστικές, νόστιμες χειροποίητες μπίρες στην πόλη. Μια συνήθεια των Αθηναίων που ήρθε για να μείνει

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα taprooms (μέρη που σερβίρουν craft μπίρα) στις γειτονιές της Αθήνας ξεφυτρώνουν πλέον σαν τα μανιτάρια και όλοι οι μπιρόφιλοι πανηγυρίζουν. Στο Κουκάκι, στην Ηλιούπολη, στο Σύνταγμα, στην Πετρούπολη, στη Γλυφάδα, στην Κυψέλη, στα Πετράλωνα, στο Παγκράτι και στο Χαλάνδρι βρίσκουμε μαγαζιά που σερβίρουν φρέσκια μπίρα από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες και μας μυούν στην craft κουλτούρα.

Τα στέκια της μπίρας: 10+1 μέρη για craft ζυθοποσία στην Αθήνα-1

Έναν χρόνο έκλεισε τον περασμένο Δεκέμβρη η Paragon, το εντυπωσιακό μικροζυθοποιείο-taproom της Ηλιούπολης που αγάπησαν αμέσως οι Αθηναίοι λάτρεις της μπίρας. Εκεί, με φόντο τα καζάνια, δοκιμάζουμε τις δικές τους συνταγές αλλά και πολλές ακόμα μπίρες από μικρές ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού που εναλλάσσονται ανά τακτά διαστήματα. Ανάμεσα στις πιο φρέσκιες συνταγές: μια γερμανική dark lager με νότες καραμέλας και ψωμιού, την πρώτη τους imperial stout για τα κρύα που αναμένεται να ξεκινήσουν και την Matau, μια New Zealand Rye NEIPA με 20% σίκαλη, γεύσεις και αρώματα τροπικών φρούτων, πορτοκαλιού, περγαμόντου και επίγευση βανίλιας απο τους λυκίσκους Riwaka Motueka και Waiti-iti απο τη Νέα Ζηλάνδια. Μια φορά τοn μήνα η Paragon ανοίγει τις πόρτες της για ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές στον χώρο του ζυθοποιίου (εκεί μπορεί κανείς να δοκιμάσει και μπίρα κατευθείαν από τις δεξαμενές) ενώ μια φορά τον μήνα ετοιμάζουν και street food πάρτι με διαφορετικές κάθε φορά επιλογές. Γ.Π.

Λεμεσού 3, Ηλιούπολη, T/ 698-19.47.030

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή