Το σωστό πρωινό: Τι λέει ο ειδικός;

Το σωστό πρωινό: Τι λέει ο ειδικός;

Το πρωινό είναι απαραίτητο για την καλή υγεία του οργανισμού μας. Ο δρ Γεώργιος Πανοτόπουλος, διατροφολόγος-παθολόγος, μας εξηγεί το γιατί, ανατρέποντας διατροφικούς μύθους και πείθοντάς μας να ξυπνάμε μισή ώρα νωρίτερα κάθε μέρα.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα σωστό και ποιοτικό πρωινό μάς δίνει ενέργεια και μας επιτρέπει να δουλέψουμε καλύτερα στη διάρκεια της ημέρας. Μας επιτρέπει να μην τσιμπολογάμε και επομένως να μη χειροτερεύουμε προβλήματα όπως η παχυσαρκία ή ο διαβήτης. Πολύ σοβαρές μελέτες έχουν δείξει ότι, έχοντας καταναλώσει ένα σωστό πρωινό, επιτρέπουμε να γίνεται καλύτερα η οξείδωση των λιπών αλλά και των σακχάρων και των υδατανθράκων. Με λίγα λόγια, ο οργανισμός μας «καίει» καλύτερα, μεταβολίζει δηλαδή, τις τροφές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τι πρέπει να τρώμε το πρωί

Τρεις ομάδες τροφίμων είναι απαραίτητες για ένα σωστό πρωινό:

Πρωτεΐνες, όπως τα τυροκομικά (γάλα, τυρί ή γιαούρτι), αλλά και το αυγό, ενώ, ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες, αλλάζουν και οι επιλογές, π.χ. σε ασιατικές χώρες επιλέγουν το ψάρι.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή