Λουκουμάδες με ροδόνερο από την Ινδία

Λουκουμάδες με ροδόνερο από την Ινδία

Ένα από τα δημοφιλή ινδικά γλυκά είναι αυτά τα ζυμαράκια με αρωματισμένο σιρόπι, με την ονομασία gulab jamun, που σημαίνει «δαμάσκηνα με γεύση τριαντάφυλλο»

20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Τεμάχια: 24

Για το σιρόπι

  •  450 γρ. ζάχαρη
  •  6 σταγόνες ροδόνερο
  •  4-5 κάψουλες καρδάμωμου (κακουλέ), κοπανισμένες

Για τη ζύμη

  •  100 γρ. γάλα σκόνη
  •  2 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  3 κουτ. γλυκού λεπτό σιμιγδάλι
  •  2 κουτ. σούπας βούτυρο ghee
  •  4 κουτ. σούπας γάλα, για ανάμειξη
  •  24 κελυφωτά φιστίκια (Αιγίνης) (προαιρετικά)
  •  λάδι για το τηγάνισμα (ή ghee ή βούτυρο κλαριφιέ)

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή