19 μεζέδες εμπνευσμένοι από τη μικρασιατική κουζίνα

19 μεζέδες εμπνευσμένοι από τη μικρασιατική κουζίνα

Με σπουδαίους σεφ για κεραστές, εκλεκτούς μεζέδες και ένα πεινασμένο κοινό για ανακαλύψεις, τα φετινά Bραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου» στην Αγορά Μοδιάνο, στη Θεσσαλονίκη, ήταν γεμάτα ιστορίες και γευστικές συγκινήσεις.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια γιορτή εν κινήσει ήταν αυτά τα βραβεία του Γαστρονόμου στην Αγορά Μοδιάνο, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, μία μέρα πριν ξανανοίξει τις πόρτες της, καινούργια, στο κοινό. Στον εξώστη έγινε η απονομή, στους διαδρόμους της ξετυλίχθηκε η συνέχεια, με τους σεφ να παίρνουν τη σκυτάλη, απλώνοντας, ανάμεσα στα νέα καταστήματα, τη δημιουργική «πραμάτεια» τους, μεζέδες σύγχρονους και «παλιούς» μαζί, εμπνευσμένους από το πλούσιο ανάγλυφο της μικρασιατικής μαγειρικής κληρονομιάς που έδωσε τον τόνο στη φετινή διοργάνωση.

Ο Λευτέρης Λαζάρου έφτιαξε γλυκοφάγωτο χοιρινό πρασοσέλινο και τας κεμπάπ πάνω σε απαλή κρέμα τραχανά κι ο Χριστόφορος Πέσκιας αχνιστά μύδια με καυτερό σουτζούκι Καισαρείας και μια ανατολίτικη πλιγουροσαλάτα με ρόδι, ξίδι ροδιού και δροσερό αγγουράκι – την είχε δοκιμάσει κάποτε, στο πιο κλασικό της, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αστέριος Κουστούδης έβγαλε μια μίνι φασολάδα με παστουρμά και λάχανο τουρσί κι έναν καλοκαρυκευμένο, μυρωδάτο κιμά, λουσμένο με μια πολύ νόστιμη κρέμα κουνουπιδιού. Ο Σωτήρης Ευαγγέλου εμφάνισε τζιγεροσαρμάδες σε μικρές μπουκίτσες και ένα πολύ ωραίο χουνκιάρ μπεγιεντί και η Νένα Ισμυρνόγλου έβγαλε χταπόδι ψητό με μια ανάλαφρη σκορδαλιά αμυγδάλου, μικρασιατικό μουσακά εν είδει finger food με κασέρι και ντομάτα και τύλιξε σε φύλλο γιουφκά παστουρμά και κασέρι Ξάνθης.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT