Τυριά ιδανικά για σαγανάκι + 10 πρωτότυπες συνταγές
Όλες οι εναλλακτικές προτάσεις για να φτιάξετε τον τέλειο μεζέ

Φωτογραφία: Shutterstock
Ιδανικά για σαγανάκι είναι τα μαστιχωτά τυριά, όπως η φορμαέλα, το ταλαγάνι, το μαστέλο και το χαλούμι. Η υφή τους είναι τέτοια που δεν διαλύονται στο τηγάνι. Λιώνουν μόνο εξωτερικά και μαλακώνουν μέσα. Θα πρέπει όμως να φαγωθούν αμέσως, γιατί, όσο κρυώνουν, σκληραίνουν.
Τα κόβουμε σε σχετικά χοντρές φέτες, πάχους περίπου 2 εκ., και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι ή σε σαγανάκι. Μόλις χρυσίσουν από την κάτω πλευρά, τα γυρνάμε και από την άλλη.
Οι γραβιέρες και τα κεφαλοτύρια μπορούν να τηγανιστούν με τον ίδιο τρόπο, αλλά γίνονται πιο νόστιμα αν τα περάσουμε πρώτα από αλεύρι. Τα κόβουμε όμως σε πιο λεπτές φέτες (περίπου 1 εκ.).
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.
[nx_login_form]x