Η σομελιέ του Pharaoh είναι πολύ κουλ

Η σομελιέ του Pharaoh είναι πολύ κουλ

Γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τη Σκωτσέζα σομελιέ και general manager του πολυσυζητημένου Pharaoh, Paisley Tara Kennett

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πίσω από το πιο πολυσυζητημένο, αυτή τη στιγμή, μαγαζί στην Αθήνα βρίσκεται μια ετερόκλητη τετράδα δημιουργών: ο δημοσιογράφος Φώτης Βαλλάτος, ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και ο επιχειρηματίας και έμπορος κρασιών Πέρρυ Παναγιωτακόπουλος. Αυτά τα ονόματα αναφέρονται συνήθως όταν γίνεται λόγος για το wine bar- restaurant που άνοιξε πριν από περίπου έναν μήνα και αυτόματα έγινε ένα από τα αγαπημένα της πόλης. Υπάρχει, όμως, ένα ακόμη πρόσωπο που κάνει το Pharaoh αυτό που είναι. Η σομελιέ του. Η Paisley Tara Kennett μεγάλωσε στη Σκωτία, πέρασε από επιδραστικά εστιατόρια του Λονδίνου, όπως το Noble Rot, και σήμερα φροντίζει ό,τι έχει να κάνει με το κρασί και την καθημερινότητα στο Pharaoh. Τη μοναδική ώρα που το Pharaoh ησυχάζει (όταν είναι κλειστό δηλαδή) συναντηθήκαμε με τη δυναμική σομελιέ και general manager για να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

«Μεγάλωσα στη Σκωτία. Οι παππούδες μου είχαν ένα από τα παλαιότερα ουίσκι μπαρ του Εδιμβούργου, το The Canny Man’s. Η επιχείρηση υπάρχει ακόμα και είναι πολύ πετυχημένη αλλά δεν τη διαχειρίζεται πια η οικογένειά μου. Ξεκίνησα να δουλεύω εκεί από πολύ μικρή και διδάχθηκα πολλά κάνοντάς το. Έμαθα το σέρβις, αλλά και πώς να διαχειρίζομαι τους μεθυσμένους! Εκεί ανέπτυξα το στυλ μου. Γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους που με έκαναν να νιώσω άνετα με τον εαυτό μου ως επαγγελματίας. Έμαθα να μην αυτοπεριορίζομαι, να έχω αυτοπεποίθηση» λέει. Από το ουίσκι η πορεία προς το κρασί ήταν κάπως τυχαία και τυχερή. Όταν στα 22 της μετακόμισε στο Λονδίνο και ανέλαβε το μπαρ του ιταλικού εστιατορίου Trullo συνειδητοποίησε πως έπρεπε να στήσει τη wine list του και ξεκίνησε να εκπαιδεύεται. «Είχα μάθει κάποια πράγματα από τον θείο μου, που είναι και εκείνος σομελιέ, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήξερα πολλά». Όσο μάθαινε τον κόσμο του κρασιού τόσο περισσότερο τον αγαπούσε κι ήθελε να μάθει κι άλλα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή