Δημήτρης Liem: O σεφ του Kitschen μάς πάει στη Νίκαια για φαγητό

Δημήτρης Liem: O σεφ του Kitschen μάς πάει στη Νίκαια για φαγητό

Μπουγάτσα του Παυλίδη, καβουράκια στον Ζαρκαδούλα ή σουβλάκι απ’ την Αγανάκτηση; Ο Δημήτρης Liem μας πήγε στα αγαπημένα του μέρη στη γειτονιά του, τη Νίκαια (συν ένα στον Κορυδαλλό).

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δημήτρης Liem είναι ο Ελληνοινδονήσιος σεφ πίσω από το Kitschen. Tο μικρό εστιατόριο που άνοιξε πριν από ενάμιση χρόνο, εκτός πιάτσας και εκτός ραντάρ, δυό βήματα από το λιμάνι του Πειραιά, έγινε γρήγορα ένα από τα αγαπημένα ασιατικά της πόλης και πλέον μαζεύει κόσμο από όλη την Αθήνα, τόσο για την χαλαρή, πραγματικά φιλόξενη και ζωντανή του ατμόσφαιρα όσο και για τα πιάτα που ο ετοιμάζει ο Δημήτρης στην ανοιχτή κουζίνα. Το πικάντικο ταρτάρ καβουριού, τα φανταστικά ντάμπλινγκς με τα νόστιμα ζουμιά τους, τα sushi rolls, το κουνουπίδι tempura και εκείνο το ψάρι στον ατμό με τη σάλτσα από πράσινο τσίλι είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του value for money μενού που συνδυάζει επιρροές απ’ όλη την Ασία αλλά και τη Μεσόγειο. Για να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον σεφ γυρίσαμε μαζί τα αγαπημένα του στέκια στη γειτονιά του, τη Νίκαια (και ένα ακόμα-έκπληξη, στον Κορυδαλλό).

«Για σουβλάκια θα σας πάω κυρίως. Έχω διαλέξει δύο, αλλά η γαστρονομική βόλτα στη γειτονιά θα μπορούσε άνετα να είναι ένα τουρ αποκλειστικά σε σουβλατζίδικα» λέει ο Δημήτρης. Όντως, η προσφυγική Νίκαια έχει παράδοση στο σουβλάκι ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες πως εδώ φτιάχτηκε το πρώτο σουβλάκι της Αθήνας. Αν και ο Δημήτρης έχει πολλά αγαπημένα σουβλατζίδικα που συνεχίζουν εδώ και δεκαετίες να λειτουργούν, νοσταλγεί ένα «από τα παλιά, καλά» που πια έχουν κλείσει. «Ήταν “βρωμιά” αλλά ήταν το αγαπημένο μου. Ο Πανάγος. Βρισκόταν πάνω στη Πέτρου Ράλλη και έκανε το εξής ιδιαίτερο: έβαζε κιμά στη σάλτσα. Το σουβλάκι του δηλαδή ήταν τυλιχτό με μπιφτέκι και η καυτερή σάλτσα ήταν ενισχυμένη με έξτρα κιμά».

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή