Οι αδερφοί Λουκά φτιάχνουν χαλβά με τον τρόπο των παππούδων τους

Οι αδερφοί Λουκά φτιάχνουν χαλβά με τον τρόπο των παππούδων τους

Όλα γίνονται με την παραδοσιακή συνταγή και τα μπακιρένια μπασίμια που έφεραν μαζί τους οι πρόγονοί τους όταν ήρθαν στη Θεσσαλονίκη από την Κωνσταντινούπολη

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτά τα μπακιρένια μπασίμια που βλέπεις τα φέρανε μαζί τους οι παππούδες μας από την Κωνσταντινούπολη το 1945. Είναι τα ίδια που χρησιμοποιούσαν εκεί, ο χαλκός δεν χαλάει ποτέ, το μόνο που κάνουμε είναι να τα γανώνουμε», μου λέει ο Γιώργος Λουκάς στο εργαστήριο της οικογενειακής επιχείρησης στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Είναι λίγες μέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα και η πόρτα ανοίγει συνέχεια. Πελάτες, ιδιώτες και καταστηματάρχες έρχονται να αγοράσουν χαλβά, είτε τις συσκευασίες του 1 κιλού για το σπίτι είτε τα δεκάκιλα που προορίζονται για καταστήματα λιανικής πώλησης, παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα ξηρών καρπών.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT