Πού τρώμε γαλατόπιτα στην Αθήνα;

Πού τρώμε γαλατόπιτα στην Αθήνα;

Επτά αθηναϊκές διευθύνσεις για ένα από τα ωραιότερα παραδοσιακά γλυκά, που αγαπάμε να τρώμε όλο το χρόνο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλό το βάσκικο τσιζκέικ, καλή κι η κρεμ μπριλέ αλλά μια ωραία, μυρωδάτη γαλατόπιτα με την πλούσια γεύση του ποιοτικού γάλακτος έχει άλλη χάρη. Μας αρέσουν τόσο οι «ξεσκέπαστες» με το χοντρό, τραγανό φύλλο όσο και εκείνες που δεν έχουν βάση αλλά αποτελούνται μόνο από μια σφιχτή, ψημένη κρέμα με ελαφρά καψαλίσματα. Το παράδοξο είναι πως το βάσκικο τσιζκέικ μπορεί να το βρει κανείς σε σε ένα σημεία της Αθήνας ενώ η γαλατόπιτα φαντάζει πιο «εξωτική». Θέλει ψάξιμο. Ψάξαμε λοιπόν στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της πόλης και βρήκαμε πού ξεφουρνίζουν αυτή την εποχή αυτό το παραδοσιακό γλυκό.

Στο Πλαστός και Κρεμμυδόπιτα (Κνωσού 5, Παλαιό Φάληρο, Τ/210-95.96.230) του Παλαιού Φαλήρου φτιάχνουν μερικές από τις πιο νόστιμες πίτες που έχουμε δοκιμάσει τελευταία -από μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα μέχρι τυρόπιτα με νερό ντομάτας στο φύλλο. Από τα best sellers τους όμως είναι η γλυκιά γαλατόπιτα με την κριτσανιστή βάση. Ειδικά για τη συγκεκριμένη προμηθεύονται αγελαδινό γάλα από το γαλακτοπωλείο Δημητρίου, ενώ για ένταση προσθέτουν και ένα καλό ποσοστό από πρόβειο βούτυρο. Επιλέγουν να μη χρησιμοποιούν μπαχαρικά ή άλλα μυρωδικά για να αφήσουν τη γεύση του γάλακτος να μιλήσει.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή