Κρέμα καραμελέ (βίντεο)

Η συνταγή για τέλεια κρεμ καραμελέ. Η υφή της βγαίνει βελούδινη και απαλή, ενώ τα αρώματα του πορτοκαλιού και της κανέλας θα μας σπάσουν τη μύτη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κρέμα καραμελέ είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά σε όλο τον κόσμο. Κάποτε ήταν αγαπημένο επιδόρπιο στα καλά εστιατόρια, έπειτα πέρασε στην οικιακή σφαίρα. Έγινε σκόνη, μπήκε σε κουτί αλλά και σε κεσεδάκι -όπως η κρέμα βανίλιας και το ρυζόγαλο- και έχασε την αίγλη του επιδορπίου. Τι σχέση έχει όμως η έτοιμη με την αυθεντική κρέμα καραμελέ που φτιάχνεις εκ του μηδενός με φρέσκα υλικά; Κατά τη γνώμη μας, καμία. Αλλά αυτό θα σας αφήσουμε να το αποφασίσετε εσείς.

Η τέλεια υφή, ούτε λιπαρή ούτε γλυφή!

Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή που μας δίνει ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης και θα ανακαλύψετε μια γεύση από τα παλιά, αντάξια της φήμης της. Μια «έμπειρη» κρέμα καραμελέ με ωραία απαλή και βελούδινη υφή. Αντίθετα με πολλές κρέμες καραμελέ που είναι βαριές και λιπαρές και αφήνουν μια γλυφή αίσθηση, η συγκεκριμένη είναι δροσερή, ευχάριστη και ανάλαφρη στο στόμα. Αυτό οφείλεται στην ιδανική αναλογία γάλακτος και κρέμας γάλακτος. Το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από φρέσκο γάλα, ενώ η κρέμα χρησιμοποιείται σε πολύ μικρή αναλογία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή