Γνωρίζουμε τα κρασιά και τα οινοποιεία της Χώρας των Βάσκων

Γνωρίζουμε τα κρασιά και τα οινοποιεία της Χώρας των Βάσκων

Οι φιλότεχνοι τη Χώρα των Βάσκων την ξέρουν από το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ ή την Γκουέρνικα, που ενέπνευσε τον Πικάσο. Οι φίλαθλοι από την Aθλέτικ Μπιλμπάο. Καιρός να μπουν στο κάδρο και οι οινόφιλοι.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τo ταξίδι στη Χώρα των Βάσκων ήταν από καιρό στα πλάνα της ομάδας, αλλά η πανδημία το εξοβέλισε από την κορυφή της λίστας των «προσεχώς». Όταν λοιπόν έφτασε η ώρα, πέσαμε με τα μούτρα στις κρατήσεις εστιατορίων – η περιοχή διαθέτει 38 μισελενάτα, άπειρα pintxos bars και κάθε είδους ταβέρνες. Φυσικά, δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε το κρασί, γι’αυτό αρχίσαμε να ξεσκονίζουμε τα δοκιμασμένα και να ψάχνουμε άγνωστά μας οινοποιεία στη Rioja και στην Castilla y Leon –αμφότερες συνορεύουν με τη Χώρα των Βάσκων– και να ρωτάμε φίλους και γνωστούς για τα κρασιά της Galicia. Μέχρι που έπεσε στο τραπέζι η ερώτηση: Μα, καλά, δεν έχει κρασιά η Χώρα των Βάσκων; Έχει και παραέχει, διαπιστώσαμε σύντομα.

Η συνέχεια του άρθρου στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή