H Μεγάλη Λίστα: 100 στάσεις για street food στο κέντρο της Αθήνας

H Μεγάλη Λίστα: 100 στάσεις για street food στο κέντρο της Αθήνας

Όχι 10, όχι 20, αλλά 100 τσεκαρισμένες επιλογές της ομάδας του Γαστρονόμου για φαγητό στο χέρι, ξέγνοιαστο, λιχούδικο, σουλατσαδόρικο, στο κέντρο και τα πέριξ του.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποτέ δεν είχαμε τόσο μεγάλη ποικιλία. Με τα παλιά του –σπέσιαλ σουβλάκια, τυρόπιτες στις λαμαρίνες, ζεστές-ζεστές, ρυζόγαλα και γλυκοφάγωτους λουκουμάδες στο σκαφάκι– και τα καινούργια του –μπέργκερ, γιαπωνέζικα σάντουιτς, υβριδικά bao buns κι ιδιαίτερα παγωτά– το street food της Αθήνας ανοίγει μια μεγάλη βεντάλια επιλογών. Όταν είσαι τρεχάτος και θέλεις να τσιμπήσεις κάτι στα γρήγορα, όταν βολτάρεις χαλαρά κι ανέμελα και θέλεις μια περισσότερο ή λιγότερο αμαρτωλή λιχουδιά, όταν σε πιάνει μια μικρή υπογλυκαιμία, κάτι γρήγορο, νόστιμο και προσιτό σε περιμένει στην επόμενη γωνία. Τι ακριβώς; Σας έχουμε100 μαγαζιά για να διαλέξετε, καθένα με τα υπερ-ατού του. Κλασικά, νοσταλγικά, ευφάνταστα κι απρόσμενα, πατροπαράδοτα και πολυπολιτισμικά. Στο κέντρο και στα πέριξ του στήνεται ένα μόνιμο φεστιβάλ φαγητού του δρόμου. Εδώ έχει πιροσκί, εκεί τυλιχτά λαχματζούν, παραπέρα φετόπιτα, tacos με μεξικάνικο γύρο, πολίτικο νερομπούρεκο…

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρόνομο

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT