Εποχιακά λαχανικά κι ωραίο ελαιόλαδο κάνουν θαύματα όλο τον χρόνο. Λιτά και γενναιόδωρα μαζί, τα λαδερά είναι μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής κουζίνας – με τη γεύση και το άρωμα του μποστανιού. Πολλά ζαρζαβατικά παντρεύονται ωραιότατα με κρέας ή ψάρι, αλλά και άνευ αυτών είναι θαυμάσια, με λίγο γιαούρτι στο πλάι κάποιες φορές ή ένα κομμάτι φέτα. Έτσι τα προτιμήσαμε σ’ αυτή τη μικρή «συλλογή». Στα παρακάτω μαγειρεία, ταβέρνες και εστιατόρια της Αθήνας τα φτιάχνουν με φροντίδα, σαν σπιτικά. Εκεί τα αναζητούμε όταν δεν βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr