Πού τρώμε τα πιο ωραία λαδερά στην Αθήνα

Πού τρώμε τα πιο ωραία λαδερά στην Αθήνα

Σ' αυτά τα μαγαζιά ξέρουν ότι τα ζαρζαβατικά της εποχής, ένα καλό ελαιόλαδο και λίγο μεράκι μπορούν να κάνουν θαύματα.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εποχιακά λαχανικά κι ωραίο ελαιόλαδο κάνουν θαύματα όλο τον χρόνο. Λιτά και γενναιόδωρα μαζί, τα λαδερά είναι μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής κουζίνας – με τη γεύση και το άρωμα του μποστανιού. Πολλά ζαρζαβατικά παντρεύονται ωραιότατα με κρέας ή ψάρι, αλλά και άνευ αυτών είναι θαυμάσια, με λίγο γιαούρτι στο πλάι κάποιες φορές ή ένα κομμάτι φέτα. Έτσι τα προτιμήσαμε σ’ αυτή τη μικρή «συλλογή». Στα παρακάτω μαγειρεία, ταβέρνες και εστιατόρια της Αθήνας τα φτιάχνουν με φροντίδα, σαν σπιτικά. Εκεί τα αναζητούμε όταν δεν βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή