Λαμπρή στον βράχο της Μονεμβασιάς με κλέφτικο και αρνάκι καπαμά (15 συνταγές)

Λαμπρή στον βράχο της Μονεμβασιάς με κλέφτικο και αρνάκι καπαμά (15 συνταγές)

Τέσσερις Πελοποννήσιοι σεφ μάς υποδέχονται στο μεσαιωνικό φρούριο της Μονεμβασιάς και μας μαγειρεύουν ένα συναρπαστικό πλήρες μενού, με έμπνευση από την τοπική γαστρονομία, για την Κυριακή του Πάσχα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτόν εδώ τον τόπο βρίσκει το αληθινό της νόημα η έκφραση «ομορφιά που σου κόβει την ανάσα». Μια καστροπολιτεία όμορφη σαν ψέμα, κρεμασμένη πάνω από το Μυρτώο Πέλαγος. Όσες φορές και να ροβολήσεις στις ρούγες της, δεν τη χορταίνεις ποτέ. Διασχίσαμε το τόμπολο που την ενώνει και τη χωρίζει από τη Λακωνία. Εδώ είναι ένας άλλος κόσμος. Η Μονεμβάσια, η Μονεμβασία, η Μονεμβασιά, η Μονοβάσια, η Μαλβαζία, το Γιβραλτάρ της Ανατολής.

Διαβήκαμε την είσοδο της καστροπολιτείας, μπροστά από το σπίτι του Ρίτσου, εκεί όπου γεννήθηκε μέσα στα τείχη την Πρωτομαγιά του 1909, και διασχίσαμε το κεντρικό, βυζαντινό καλντερίμι. Το ραντεβού μας με τους μάγειρες, όπως και όλα τα ραντεβού της Μονεμβασιάς, ήταν στην κεντρική πλατεία με το κανόνι, μπροστά στην εκκλησία του Ελκομένου Χριστού. Το πασχαλινό μενού θα ήταν εμπνευσμένο από τον Μοριά, από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντά του.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή