Πάσχα: 36 δροσερά γλυκά για το πασχαλινό τραπέζι

Πάσχα: 36 δροσερά γλυκά για το πασχαλινό τραπέζι

Τι γλυκά να ετοιμάσω για το πασχαλινό τραπέζι; Τι θέλουμε (και αντέχουμε) να φάμε μετά το μεγάλο φαγοπότι; Εδώ 36 συνταγές για γλυκά που τρώγονται τέλεια ως επιδόρπια

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι όλα τα γλυκά κατάλληλα για το τέλος ενός γεύματος. Όταν θα αποφασίσουμε το γλυκό που θα φτιάξουμε για το πασχαλινό τραπέζι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κάποια δεδομένα και οι προσωπικές μας προτιμήσεις, το αν λόγου χάρη λατρεύουμε τη σοκολάτα ή τα κέικ, δεν πρέπει να βαρύνει καθοριστικά στην εξίσωση.

Πώς επιλέγουμε γλυκό για το πασχαλινό τραπέζι

Λαμβάνουμε υπόψη μας την εποχή

Βρισκόμαστε στο μέσον της Άνοιξης και έχουμε στη φαρέτρα μας νέα φρέσκα υλικά με το οποία μπορούμε να «παίξουμε» όπως οι φράουλες. Ταιριάζουν επίσης τα γλυκά που είναι αρωματισμένα με φρέσκα ή ξερά βότανα όπως λουίζα, φασκόμηλο, μέντα και τσάι του βουνού, γιατί με τις βοτανικές νότες τους απηχούν τα αρώματα της ανοιξιάτικης φύσης. Ακόμα και ένα πιο χειμωνιάτικο γλυκό, όπως λ.χ. ένα ραβανί, μπορεί να γίνει πιο ανάλαφρο και δροσερό αν εκχυλίσουμε μέσα στο σιρόπι του κάποιο από τα βότανα που προαναφέραμε και το σερβίρουμε με σαντιγί ή απλώσουμε πάνω του μια γαλατένια, απλή πανακότα.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή