Δεν είναι όλα τα γλυκά κατάλληλα για το τέλος ενός γεύματος. Όταν θα αποφασίσουμε το γλυκό που θα φτιάξουμε για το πασχαλινό τραπέζι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κάποια δεδομένα και οι προσωπικές μας προτιμήσεις, το αν λόγου χάρη λατρεύουμε τη σοκολάτα ή τα κέικ, δεν πρέπει να βαρύνει καθοριστικά στην εξίσωση.
Πώς επιλέγουμε γλυκό για το πασχαλινό τραπέζι
Λαμβάνουμε υπόψη μας την εποχή
Βρισκόμαστε στο μέσον της Άνοιξης και έχουμε στη φαρέτρα μας νέα φρέσκα υλικά με το οποία μπορούμε να «παίξουμε» όπως οι φράουλες. Ταιριάζουν επίσης τα γλυκά που είναι αρωματισμένα με φρέσκα ή ξερά βότανα όπως λουίζα, φασκόμηλο, μέντα και τσάι του βουνού, γιατί με τις βοτανικές νότες τους απηχούν τα αρώματα της ανοιξιάτικης φύσης. Ακόμα και ένα πιο χειμωνιάτικο γλυκό, όπως λ.χ. ένα ραβανί, μπορεί να γίνει πιο ανάλαφρο και δροσερό αν εκχυλίσουμε μέσα στο σιρόπι του κάποιο από τα βότανα που προαναφέραμε και το σερβίρουμε με σαντιγί ή απλώσουμε πάνω του μια γαλατένια, απλή πανακότα.
Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr