Όλα σε ένα ταψί: 13+1 μελωμένα φαγητά για το Σαββατοκύριακο

Όλα σε ένα ταψί: 13+1 μελωμένα φαγητά για το Σαββατοκύριακο

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα αφήσουμε τον φούρνο να κάνει όλη τη δουλειά. Εμείς θα χαλαρώσουμε, θα ακούσουμε μουσική και στο τέλος θα απολαύσουμε ένα υπέροχο φουρνιστό

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι περιμένουμε όλη την εβδομάδα; Ένα Σαββατοκύριακο. Για να ξεκουραστούμε, να δούμε φίλους, ξαδέρφια, ανήψια και αγαπημένους συγγενείς, να μαζευτούμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να μοιραστούμε αγαπημένες γεύσεις, να μιλάμε ακατάπαυστα για ό,τι μας απασχόλησε μέσα στην εβδομάδα, να αστειευτούμε, να σχολιάσουμε. Δεν θέλουμε όμως να κουραστούμε, ούτε να μείνουμε με τις ώρες στην κουζίνα. Ιδού λοιπόν μερικές από τις αγαπημένες μας συνταγές που προτείνουμε για το Σαββατοκύριακο.

Είναι εύκολες μια που στις περισσότερες ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα ταψί και αφήνουμε τον φούρνο να κάνει τη δύσκολη δουλειά. Ωστόσο έχουν αυτό το κάτι που τις ξεχωρίζει από τα καθημερινά μας πιάτα: είναι πλούσιες, εντυπωσιακές, έχουν μια επιπλέον φροντίδα, είναι ιδανικές δηλαδή για να δώσουν έναν εορταστικό τόνο.

Όπως το αρνίσιο μπουτάκι που το καλύπτουμε με ένα μείγμα πάπρικας και αποκτά ένα φλογερό κατακόκκινο χρώμα ή το κλασικό κοτόπουλο στον φούρνο που ψήνεται όμως μαζί με ντομάτες και θυμάρι ή ένα κομψό ρολό γεμιστό με σπανάκι και ξινομυζήθρα. Θα ψήσουμε ακόμα και ψωμί, χωρίς όμως κόπο. Απλά θα ανακατέψουμε τη ζύμη με το κουτάλι και την επομένη μόνο θα φουρνίσουμε. Μια μικρή συμβουλή: επιλέξτε τις συνταγές που θα ετοιμάσετε και προμηθευτείτε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε από την Παρασκευή ώστε να έχετε ακόμα περισσότερο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ρίξτε μια ματιά και στις προτάσεις μας για το κρασί που θα τα συνοδεύσετε και βάλτε τα από τώρα στο ψυγείο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή