Πού θα φάμε όσοι πιάσουμε τον Μάη στην πόλη

Πού θα φάμε όσοι πιάσουμε τον Μάη στην πόλη

Θα πιάσουμε τον Μάη. Θα πιάσουμε και τραπέζι. Ιδού πού θα φάμε μετά τη βόλτα στους λόφους, τα πάρκα και τα άλλα πράσινα σημεία και τις ανοιχτωσιές της πόλης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιάνουμε τον Μάη στους λόφους και τα πράσινα σημεία της Aθήνας μαζί με την οικογένεια ή την παρέα. Και τι γίνεται όταν πεινάσουμε; Ευτυχώς όλο και κάτι ωραίο υπάρχει εκεί γύρω. Ταβέρνες με καλό παϊδάκι ή wine bar; Ψαρομεζέδες ή μήπως λαδερά; Μετά τις βόλτες στις αστικές εξοχές κάνουμε στάση εδώ.

Πολυχώρος Λιπασμάτων Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Ταβέρνα του Κατσόγιαννου

Η ταβέρνα του Κατσόγιαννου λειτούργησε αρχικά ως γαλακτοπωλείο. Ιδιοκτήτης ήταν ο Γρηγόρης Κατσόγιαννος. Έδινε γάλα, έφτιαχνε βούτυρο και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και μουσταλευριά. Το γαλακτοπωλείο εξελίχθηκε σε μπακαλοταβέρνα και τελικά έγινε κανονική ταβέρνα. Ο χώρος εσωτερικά είναι ρετρό, με μωσαϊκό στο πάτωμα, με παλιές φωτογραφίες στους τοίχους και διαφημιστικές αφίσες από άλλες δεκαετίες. Μας κάνει εντύπωση ένα ξύλινο καλοδιατηρημένο ψυγείο του ‘30 που λειτουργεί κανονικά. Μπορεί να έχει μεγάλη ιστορία και φοβερή ατμόσφαιρα, αλλά αυτό που μας κάνει να πηγαίνουμε ξανά και ξανά στον Κατσόγιαννο είναι το φαγητό. Τα κεφτεδάκια με ούζο είναι όνειρο, τραγανά και νόστιμα, συνοδεύονται δε από ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες που τις κόβει με τα χεράκια της η Ντόρα. Η χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπούκοβο είναι ζουμερή και τέλεια πικάντικη. Η συκωταριά αλλά και το μοσχαρίσιο συκώτι λιώνουν στο στόμα και πάνε πολύ με το κρασί. Μ.Π. 

Αγίου Παντελεήμονος 15, Δραπετσώνα, Τ/ 210-46.13.209

Ε/Γ Ταξιδεύοντας

Δεν απέχει πολύ από τον Πολυχώρο Λιπασμάτων. Σε πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο και καμιά εικοσαριά με τα πόδια έχεις φτάσει στην ψαροταβέρνα του Κερατσινίου. Στη σάλα με τις ζωγραφιστές σε μοντέρνο στιλ ψαρόβαρκες και τους ψαράδες στους τοίχους και στα τραπέζια έξω, με τον καπετάνιο, ζωγραφιστός κι αυτός, στα δεξιά της εισόδου να επιθεωρεί τα τεκταινόμενα, πάνε και έρχονται μους ταραμοσαλάτας με τρίμμα αυγοτάραχου, κυδώνια, γυαλιστερές και στρόμπια, χταπόδι βραστό ή ψητό, σουπιές στο τηγάνι που μόλις βγουν, τις λούζουν με λαδολέμονο και φρέσκο κρεμμυδάκι, γαρίδες και καραβίδες –η τηγανητή καραβιδόψιχα είναι πολύ δημοφιλής– και πολλά ακόμη πιάτα με πρωταγωνιστές κάθε λογής θαλασσινά και ψάρια. Και ούζα και τσίπουρα. Έχουν ωραία συλλογή σ΄αυτό το «επιβατηγό». Α.Σ.

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, Τ/ 210-43.24.368

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή