Η κυρία Χριστίνα Στεργιάννη, η οποία μας έφτιαξε αυτή την πλούσια, νόστιμη σαρακατσάνικη τυρόπιτα στην οικογενειακή φάρμα «Τσελιγκάτο Σουφλίου», που εκτρέφει γίδια και πρόβατα και φτιάχνει τυριά γνωστά σε όλο τον Έβρο, συμβουλεύει να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί όσο περισσότερο γίνεται. «Την αφήνω σχεδόν 3 ώρες, γιατί έτσι ανοίγει πανεύκολα το φύλλο», εξηγεί. Μη σας ξενίσει το ηλιέλαιο, ήταν το μόνο διαθέσιμο λάδι σ’ ετούτα τα μέρη. Αν θέλετε, βέβαια, το αντικαθιστάτε με ελαιόλαδο.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr