Πώς φτιάχνουμε μαρμελάδες: Χρήσιμες συμβουλές για σίγουρη επιτυχία

Πώς φτιάχνουμε μαρμελάδες: Χρήσιμες συμβουλές για σίγουρη επιτυχία

Τι όψη έχει μια σωστή μαρμελάδα; Πώς πήζει σωστά και πώς αραιώνει αν παραπήξει; Πώς τη διατηρούμε και πώς αποστειρώνουμε τα βάζα; Αυτά και άλλα πολύ χρήσιμα tips στο άρθρο που ακολουθεί

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να βρίσκουμε πολλές συνταγές σε βιβλία ζαχαροπλαστικής και sites, όμως, η παρασκευή μιας επιτυχημένης μαρμελάδας δεν είναι κάτι το αυτονόητο. Για να αποφύγουμε όμως τα λάθη οφείλουμε να ξέρουμε πώς είναι η σωστή και πετυχημένη μαρμελάδα.

Πώς πρέπει να είναι μια μαρμελάδα;

Πρέπει να έχει λαμπερό, ζωηρό χρώμα, να μην είναι δηλαδή θαμπή. Η υφή της πρέπει να είναι σταθερή, τόσο που να αλείφεται, ή ελαφρώς πιο υδαρής, ανάλογα με το είδος του φρούτου (κάποιες μαρμελάδες δεν πήζουν πολύ) – πάντως δεν πρέπει να είναι υγρή και νερουλή. Τέλος, πρέπει να έχει γεύση από το φρούτο, χωρίς έντονη οξύτητα αλλά ούτε υπερβολική γλύκα. Η γεύση και το άρωμα του συγκεκριμένου φρούτου πρέπει να διατηρούνται.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή