Χοιρινό: Όλα τα μυστικά για το μαγείρεμα και μπόνους 15 συνταγές

Χοιρινό: Όλα τα μυστικά για το μαγείρεμα και μπόνους 15 συνταγές

Ποια μέρη του χοιρινού κάνουν για κατσαρόλα; Με κόκαλο ή χωρίς; Ποιο είναι το κατάλληλο μαρινάρισμα και 16 λαχταριστές συνταγές για χοιρινό στην κατσαρόλα.

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπενθυμίζουμε ότι για κατσαρόλα είναι ιδανικά ορισμένα μέρη από τη σπάλα και το μπούτι – ζητάμε από τον κρεοπώλη μας τα κομμάτια αυτά που ενδείκνυνται για μαγειρευτά. Η ελιά (σβέρκος, λαιμός) γίνεται πολύ τρυφερή στην κατσαρόλα, όμως έχει αρκετό λίπος, κάτι που δεν αρέσει σε όλους. Ωραία μαγειρευτά κάνουμε και με το κότσι κομμένο σε κομμάτια με το κόκαλο ή ξεκοκαλισμένο και κομμένο στα ποντίκια του.

Και ένα μυστικό: Αν το κρέας είναι λιπαρό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξίδι στο μαγείρεμα – δεν «εξαφανίζει» το λίπος, απλώς το αισθανόμαστε λιγότερο στη γεύση.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT